Çevre ve Şehircilik Bakanlığının askıya çıkardığı Kanal İstanbul imar planlarına itiraz süreci başladı. İstanbullular 24 Nisan'a kadar planlara e-posta yoluyla ya da elden dilekçe ile itiraz edebilir.

"Tüm İstanbullulara önemli duyurumuzdur" diyen Tekin, “Kanal İstanbul ve Yenişehir Projesinin Revizyon İmar Planları 25 Mart’ta askıya çıkarıldı. Bu imar planlarına itiraz etmek, Kanal İstanbul’a karşı çıkmak, herkesin Anayasa’da ifade edilen sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahip çıkması anlamına gelecektir İtiraz süresi 24 Nisan’da doluyor. Kentinize ihanete izin vermeyin, itiraz edin” değerlendirmesinde bulundu.

Tekin açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Bilimsel hiçbir karşılığı olmayan kanal İstanbul projesi, son günlerde çeşitli politik gerekçelerle meşrulaştırılmaya çalışılan bir yıkım projesidir. Bu yıkım projesi sadece İstanbul’u değil, tüm ülkemizi olumsuz etkileyecektir. Bu denli büyük bir yıkım projesine karşı her bir yurttaş, vatandaşlık görevini yerine getirmelidir. Bu nedenle tüm İstanbul halkının karşı duruşunu gösteren, itirazını içeren dilekçelerini imzalayıp “İTİRAZ” etmelidir. Geleceğimize hep birlikte sahip çıkalım!" 

Tekin, “bizler, İstanbul’un önündeki en büyük sorunlardan biri olan Deprem konusunda somut adımlar atılmasını, kısıtlı olan kamu kaynaklarının doğru kullanılmasını ve İstanbul için depreme odaklanılmasını talep ediyorken, Kanal İstanbul projesinin konuşuluyor olmasından İstanbullular olarak hicap duyuyoruz. Bu nedenle; askıya çıkarılan Kanal İstanbul revize planlarına itiraz hakkını kullanmak isteyen İstanbullular,

www.kanal.istanbul sitesinden

İtiraz dilekçesini indirip, imzalayarak [email protected] adresine mail yoluyla iletebilirler. İtiraz dilekçelerinizi İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Ataşehir hizmet binasına elden teslim edilebilirsiniz. Son gün 24 Nisan 2021. Unutmayın!" dedi.