Raporda, şu değerlendirmeler yer aldı:

KEPENKLER KAPALI: Ziyaret edilen Merkez ve ilçe esnafının birçoğunun kapalı olduğu veyahut dükkanların devren satılık olduğu görülmüştür. Esnaf ziyaretleri sırasında 100 metrede bir 4-5 esnafın ekonomik nedenlerden dolayı kapattığını gözlemledik. Açık esnaf da ödenek alamadığı gibi, ürün alırken sıkıntı çektiklerini dile getirdi. Çoğu, çalışanlarının yarısının işine son verdiğini ifade etti. Esnaf ziyaretlerimizde zor durumda olan esnaftan kira yardımı alan esnafa rastlamadık.

SİNEK AVLIYORLAR: Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Isparta’da da esnafın durumu içler acısı. Kafeler, restoranlar sinek avlıyor. Ayrıca iktidarın açıkladığı Ramazan ayı kısıtlamaları esnaf ve vatandaşlar tarafından eleştiriliyor. ‘En çok iş yapacağımız dönemde bizi ekmeksiz bıraktılar’ diyorlar.

AYAKKABI ALAMIYORLAR: Aksu ilçesinde bir ayakkabıcı ‘30 yıldır ayakkabı satarım ilk defa gelip bana ikinci el ayakkabı var mı? diye sormaya başladı insanlar. Halkın yeni ayakkabı alamayıp ikinci el sorduğu bir dönemden geçiyoruz’ diyerek iktidarı eleştirdi. Gençlerimizde büyük bir umutsuzluk var.