Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’li Büyükşehir ve İl Belediye Başkanları ile video konferans toplantısında bir araya geldi. Belediye başkanlarının Kovid-19 pandemi sürecinde ve 17 günlük tam kapanma sürecinde yapacakları çalışmalara dair bilgi alan CHP lideri Kılıçdaroğlu, vatandaşların mağdur edilmemesi için her türlü çalışmaların yapılması talimatında bulundu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan ile Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş eşlik etti.

 

Kemal Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarına, “Vatandaşı sahipsiz bırakmayın. Deyin ki ‘Biz buradayız. Bir sıkıntınız olursa bizim numaralarımız bu. Bizi arayın’. Vatandaşın yanında olduğunuzu hissettirin. Hiçbir çocuk yatağa aç girmesin” talimatını verdi. Kılıçdaroğlu, partili belediye başkanlarının tarihi bir sorumluluk üstlendiğini ve bu sorumluluğun gereği olarak engelleri tek tek aştığını ifade etti.

Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarına şöyle dedi:

‘Sosyal belediyecilik’

“Tam kapanma sürecinde vatandaşı yalnız bırakmayın. Hiçbir çocuk yatağa aç girmesin. CHP’li belediyeler bunun için var. Siz de bunu vatandaşa olabildiğince hissettirin. CHP’li belediyelerin görevi başında olduğunu vatandaş anlasın. İnsanların hiç birisi aç kalmasın, açıkta kalmasın. Şu anda milletin can derdi sosyal yardımlar. Vatandaşın yanında olun. ‘Yanınızdayız, bir sıkıntınız olursa bizi arayın’ deyin. Bu ulaşım da olur, ilaç da olur, yiyecek de olur. Tam kapanmada sosyal belediyeciliği daha çok öne çıkarın, enerjinizi ona sarf edin. Vatandaşı sahipsiz bırakmayın. Deyin ki; ‘Biz buradayız. Bir sıkıntınız olursa bizim numaralarımız bu. Bizi arayın’. Vatandaşa moral verin.” Görüşmede bazı belediye başkanları, “Valiler kendi başlarına hareket ediyor. İllerimizle ilgili bir karar alınıyor, bizim haberimiz olmuyor. Bizi devre dışı bırakıyorlar” yakınmasında bulundu. CHP lideri ise “Vali öyle yapabilir. Vali kendi işini yapsın. Siz de kendi işinizi yapın. Vatandaşın yanında olun” karşılığını verdi.

‘Yoksulluk Haritası’ modeli

Toplantıda, 17 günlük tam kapanma sürecindeki belediye hizmetleri masaya yatırıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Yoksulluk Haritası” modelinin, diğer büyükşehir ve il belediyelerine yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalar ele alındı. Partili belediyelerin tarımsal üretime yönelik desteklerinin de değerlendirildiği toplantıda, Ekim ayında düzenlenmesi planlanan “Tarım Buluşması” programına ilişkin görüş alış verişinde bulunuldu.