Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Marmara Bölgesinde yer alan CHP’li İlçe Belediye Başkanları ile video konferans toplantısında bir araya geldi. Belediye başkanlarının Kovid-19 pandemisi ve 17 günlük tam kapanma sürecindeki çalışmalarına dair bilgi alan CHP lideri Kılıçdaroğlu’na Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun eşlik etti.

Toplantıda 20 ilçe belediye başkanı söz aldı. Belediye başkanları, “Temizlik görevini yapan, sahada çalışan personele aşıda öncelik yapılabilir mi” sorusunu gündeme getirdi.

“Hiçbir çocuk yatağına aç girmeyecek. Garibanın, halkın yanında olun. Parti ayrımı yapmayacağız. Hiçbir parti ayrımı istemiyorum. Kimseyi ayırmıyoruz. Sizi bu insanlar seçti. Siz atama değilsiniz. Vatandaşa hizmet edeceksiniz. Halkın hayatını kolaylaştırın. Bizim iktidara yürüyüşümüzde yerel yönetimler olarak sizin hizmetleriniz son derece önemli. Çok kritik görev yapıyorsunuz. Bir süre sonra iktidara geleceğiz. İktidara muhakkak geliyoruz. Geldiğimizde bu ülkenin üzerindeki bu birtakım çözülemeyecek gibi şimdi önümüzde duran sorunların çözüleceğini göreceksiniz. Biz muhtarlara ve apartman görevlilerine de öncelikli aşı istiyoruz. Ama mesele; aşı yok. Cumhurbaşkanı ile Sağlık Bakanı arasındaki tartışma da bu. Aşı yok memlekette.”

‘Hiç korkmayın’

Bazı belediye başkanları, “Çok sayıda müfettiş geliyor” deyince de Kılıçdaroğlu’nun, “Denetlenmekten hiç korkmayın, çekinmeyin. Boğazınızdan haram geçmiyorsa niye korkacaksınız? Müfettiş geldiğinde odalarını hazırlayın. Gelsinler, denetlesinler, nasıl olsa aklanacaksınız” değerlendirmesinde bulunduğu öğrenildi.

Vatandaşa destek çalışmaları kapsamında CHP’li belediyeler bulundukları belde, ilçe ve ilin “yoksulluk haritası”nı çıkaracağı, bu haritaya göre de yardımların yapılacağı belirtildi.