CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısından, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kısıtlamalardan etkilenen esnaflarımızın bir kısmı ile turizm sektörümüze de bu zor dönemde ayakta kalabilmeleri için her türlü desteği vermenin gayreti içerisindeyiz. Buna rağmen sıkıntıya düşen insanlarımız, esnafımız, çalışanımız olduysa hepsinden helallik istiyoruz” sözlerine değindi.

CANLI | Kılıçdaroğlu CHP Grup Toplantısı'nda konuşuyor

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

"Bütün bunlar olurken şimdi kalkmışlar sizden 'helallik' istiyorum diyorlar. Nasıl bir helallik? Kör kuruşa muhtaç ettiğin esnaf sana helallik verecek mi? İşsiz bıraktığın milyonlarca genç sana helallik verecek mi? Yatağa aç giren çocuklar, anneleri babaları sana helallik verecek mi? Pazar artıklarından beslenen yüz binler sana helallik verecek mi? Dükkanı kapalı, aylardır çalışmıyor icra memuru kapıda bu adam sana helallik verecek mi? Onlar da açıklama yaptılar, 'Biz hakkımızı helal etmiyoruz' dediler.

Döviz yükseliyor kim bundan nemalanıyor? Beşli çete. Dolar arttıkça bunların keyfi yerinde. Öyle bir sözleşme yapmışlar ki sadece dolar artışından değil ABD'de enflasyon yükselirse onun da payını veriyorlar. Şu acı tabloya bak. Bir avuç azınlığa daha fazla para, kaynak anlayışı ile devleti yönetemezsiniz. Orta çağ mantığı ile yönetemezsiniz. Devleti öyle yöneteceksin ki millet senden 'helallik' isteyecek. Özrün kabahatinden büyük. Hatalarını görüyorsun, milleti nasıl perişan ettiğini biliyorsun. Sonra bana 'helallik verin' niye versin kardeşim, niye versin?"