Gazeteci Barış Yarkadaş, KRT TV'de Gürkan Hacır'ın sunduğu programda AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun pazar günü Saray'da 1.5 saatlik bir görüşme gerçekleştirdiğini açıkladı.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eski Emniyet Müdürü, İçişleri ve Adalet Bakanı Mehmet Ağar ve oğlu AKP Milletvekili Tolga Ağar hakkında önemli iddialarda bulunmuştu.

Sedat Peker'in 16 Mayıs pazar günü yayınlanan Süleyman Soylu'yu hedef alan 5. videosunun ardından siyaset kulislerinde sürpriz bir gelişme yaşandı.

Gazeteci Barış Yarkadaş, Peker'in 5. videosunun yayınlandığı gün Erdoğan'ın Saray'da Süleyman Soylu ile 1,5 saat süren bir görüşme gerçekleştirdiğini açıkladı.

Yarkadaş, KRT TV'de Erdoğan- Soylu görüşmesine ilişkin şöyle konuştu:

"Kamuoyu günlerdir Süleyman Soylu günlerdir ne yapacak? Recep Tayyip Erdoğan acaba nasıl bir tavır gösterecek? Diye merak ediyordu. Ben bugün AKP kulislerinde dolaştım. Önemli bir bilgiye ulaştım. Bu bilgi de şu ana kadar medyaya yansımış değil.

Recep Tayyip Erdoğan pazar (16 Mayıs 2021) akşamı Marmaris'ten tatilden Ankara'ya dönüyor. Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan o da Ankara'ya dönüyor. Süleyman Soylu da pazar günü Ankara'ya çağırılıyor.

AKP kulislerinden edindiğim bilgiye göre Tayyip Erdoğan, Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ve Süleyman Soylu 1,5 saat yüz yüze görüşüyorlar.

Süleyman Soylu, Sedat Peker'in iddialarına ilişkin düşüncelerini dile getiriyor. Çok ayrıntı tabi öğrenemedim. Süleyman Soylu, Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından ertesi sabah Sedat Peker hakkında suç duyurusunda bulundu.

Akşam saatinde yapılan o görüşmenin ardından Soylu'nun danışmanı Ali Faik Hacıoğlu da bir açıklama yaptı. "Evim 1,5 milyonluk değil, 800 bin TL" diye.

ERDOĞAN, SOYLU'YA DESTEK VERECEK

Yarında Erdoğan'ın grup konuşmasında Süleyman Soylu'ya destek veren bir konuşma yapacak."