AKP’li Mamak Belediyesi'nde Belediye Başkanı Murat Köse’nin AKP’li Belediye Meclis üyesi Esra Yılmaz’a toplantıda söz vermemesi tartışmaya yol açmıştı. Yılmaz, “Dilekçemi zamanında vermişim, toplantıdan önce vermişim. Başkanım nasıl engellersiniz benim konuşmamı?” diyerek tepki göstermiş; Köse, Yılmaz'a söz hakkı vermeden toplantıyı bitirmişti.

Esra Yılmaz, çektiği bir video ile meclis toplantısında yapmak istediği konuşmayı yayınladı ve belediyede yolsuzluk tespit ettiğini, bu esnada bir belediye çalışanı tarafından şiddet gördüğünü, Belediye Başkanı Murat Köse'nin de bu kişinin yanında durduğunu dile getirdi ve AKP'den istifa etti.

Yılmaz'ın açıklamaları şöyle:

"USULSÜZLÜK VE YOLSUZLUK TESPİT ETTİM"

"Dün Mamak Haziran ayı meclis toplantısında söz alıp bu konuşmamı yapmak istedim, olmadı. Belediye Başkanı Murat Köse, Gönül Çarşısı'na beni koordinatör olarak atadı. Çarşı'daki sorumluluğumuz pandemi dolayısıyla iki kat artmışken Sayın Murat Köse, özel kaleminin telefonuyla haber göndererek garip bir üslupla beni aniden izne çıkardı. O dönemde bir takım şaibeli dedikodular belediyemizde yayılmaya başlamış. Bunları duyduğumda üstlerime konuyu ilettim ve bu konularla ilgili önlem almamız gerektiğini bildirdim. 20 Nisan 2020 tarihinde çarşıyla ilgili bir dosya hazırlamam gerektiğine karar verdim. Projenin başından beri tıkır tıkır çalışan stok sisteminden veri alacakken sistemle oynandığı tespit edildi. Bunun üzerine manuel stok sayımı yaptırdım ancak özel kalem müdürü tarafından görevlendirilen personel dosya hazırlamamızı ısrarla engellemeye çalıştı. Dosya tamamlanınca bana yapılan bu saldırıların nedenini anladım. Tespit etmiş olduğum usulsüzlük ve yolsuzluk bundan sonra yargının işi.

"CENAZE İŞLERİNDE ÇALIŞAN BİR PERSONEL BANA FİZİKİ ŞİDDET UYGULAYACAK KADAR HADDİNİ AŞTI"

Uzaklaştırıldığım süre içerisinde Gönül Çarşısı’nda ne yapıldı, nerelere ürün gönderildi, gıda eksikliği var mı, söylentiler doğru mu? Bunları tespit etmeye çalışıyorken cenaze işlerinde çalışan bir personel gelip seçilmiş belediye meclis üyesine hakaret, sinkaflı küfür, baskı ve hatta kıyafetime dahi laf söyleyecek kadar densiz, hadsiz hatta fiziki şiddet uygulayacak kadar haddini aşmıştır. Ben de yapabileceğim en doğru şeyi yaptım. Kendimi korudum. Bu iki personele dava açtım. Dava dilekçeme cevabınız daha da vahim. Yalan, iftira, dedikodu ve cımbızlanmış ifadelerle dolu. Yazık çok yazık.

"DOKUZ YILIMI VERDİĞİM AK PARTİ'DEN İSTİFA EDİYORUM"

Sayın Köse! Kıyafetimi sorgulayacak kadar ileri giden personelimizin yanında durdunuz. Biz kadınlar sizin konu mankeniniz değiliz. Sizi tercihlerinizle baş başa bırakıyorum. Mamak Belediyesi‘ndeki akraba çetenizle, maşalarınızla, teşkilattan üstün iş adamlarınızla baş başa bırakıyorum. Dokuz yılımı verdiğim AK Parti’den istifa ediyorum." (ANKA)