Edinilen bilgiye göre HDP’ye kapatma davasına ilişkin MYK’da, “Bir parti içerisinde bireysel olarak suç işleyen biri varsa terörle de iltisaklı biri varsa gereğini yaparsın onunla ilgili ama 6 milyon oy almış bir partiyi kapatmak… Anayasa Mahkemesi’nin üzerinde de baskı kuruluyor” değerlendirmesi yapıldı. Kılıçdaroğlu’nun dava ile ilgili, “Bu iktidarın, siyasetin talimatıyla, baskısıyla açılmış bir dava. Demokrasiye zarar veriyorlar. Siyasi partilere millet oy verir. Siyasi partileri millet açar, millet kapatır” dediği öğrenildi.

CHP liderinin ayrıca “İçişleri Bakanı bir siyasetçinin 10 bin dolar para aldığını söylüyor, bunun kim olduğunu açıklamıyorsa bu suç ve suçluyu gizlemektir. Her yerde bu konuyu anlatın” dediği belirtildi. Kılıçdaroğlu, olası provokasyonlara karşı Gaziantep’te yapılan çalıştayda hatırlatmada bulunduğunu da belirterek, “Maalesef iktidar basiretsiz hareket ediyor. Kutuplaşmadan besleniyor. Dikkatli olmak lazım. Birlik, beraberliğimizi bozacak her türlü şeyden kaçınmamız lazım. Partililerimizi, vatandaşı, herkesi sükûnete davet etmemiz lazım” ifadelerini kullandı. Öte yandan CHP’nin güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışması 28 Haziran Pazartesi MYK’da, 30 Haziran Çarşamba günü Parti Meclisi’nde görüşülecek.

‘Yasaklar ideolojik’

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, Twitter’dan, “Beyefendi müzik yasağını gece 24’e çekiyoruz, kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok demiş. Yasaklar ideolojik diyoruz baştan beri. Erdoğan; rahatsızlıktan bahsedeceksen, ülke senden rahatsız, ona ne yapacaksın? Seçimden kaçmak dışında bir şey geliyorsa aklına, haber ver” dedi.