Barış Yarkadaş,  bugünkü "Skandalın fotoğrafı!" başlıklı yazısı şöyle:

Yukarıdaki yazıyı kaleme almak için bilgisayar başına oturduğumda önüme düşen bu fotoğraf, fazla söze gerek bırakmıyor. Twitter’da dolaşıma giren fotoğraf, 24 Eylül 2020 tarihinde Ankara’daki meşhur Tavacı Recep Usta adlı restoranda çekilmiş. Fotoğrafta hakkında kara para soruşturması yürütülen Sezgin Baran Korkmaz ile Avukatı Mehmet Demir görünüyor. Ancak aynı karede yer alan üçüncü kişi “Yok artık! Bu kadar da olmaz” dedirtiyor.

Neden mi?

Çünkü; fotoğrafta yer alan gözlüklü kişi Yargıtay 7. Daire Üyesi Tekman Savaş Nemli… Yargıtay Üyesi Nemli, davaları Yargıtay’da bulunan Sezgin Baran Korkmaz ile Ankara’nın göbeğinde buluşuyor, sohbet ediyor ve fikir alışverişinde bulunuyor. Ve ne ilginçtir ki; bu görüşmeden kısa bir süre sonra Sezgin Baran Korkmaz’ın malvarlığına yönelik uygulanan tedbir de, yurt dışına çıkış yasağı da kaldırılıyor.

TANIDIK İSİM

İşte bu tam anlamıyla bir yargı skandalıdır! Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de HSK da ortaya çıkan bu fotoğrafın gereğini yapmalıdır. Bu çağrıyı yapıyorum ama herhangi bir soruşturmanın yapılmayacağını da biliyorum. Zira; Tekman Savaş Nemli’nin yerel mahkeme hakimi iken Mehmet Ağar’a en alt sınırdan ceza veren kişi olduğu gerçeğini hatırlatırsam, neden böyle düşündüğüm konusunda siz de bana hak vereceksiniz…