CHP kurultayı için hazırlık sürüyor. Partinin 37'inci olağan kurultay takviminde ilçe kongreleri tamamlanmak üzere.

Kasım ayında mahalle delegelerini seçen partide, ilçe kongreleri 14 Aralık'tan itibaren başladı. Bugüne kadar 973 ilçeden 850'sinde seçimler tamamlandı ve ilçe başkanları belli oldu. Kalan ilçe kongreleri 27 Ocak'a kadar tamamlanacak. İl kongreleri ise 3 Şubat-2 Mart arasında yapılacak. İl kongrelerinde seçim yarışının hızlanması bekleniyor. Çünkü kongrelerde il başkanlarının yanı sıra partinin yeni yönetimini seçecek kurultay delegeleri de belirlenecek.

Genel başkan seçiminde en fazla delegeye sahip Ankara, İstanbul ve İzmir'de alınacak sonuçlar, parti meclisi seçimi ve parti içi güç dengesi açısından da belirleyici olacak. İstanbul'da mevcut başkan Canan Kaftancıoğlu'nun tek aday olarak yarışa girmesi beklenirken, genel merkezin de Kaftancıoğlu'nu desteklediği öğrenildi.

Ankara il başkanlığı için mevcut başkan Rıfkı Güvener'in yanı sıra ali Hikmet Akıllı, Umut Akdoğan, Ayhan Yalçınkaya ve Ömer Lütfü Avşar'ın adı parti kulislerinde konuşuluyor.


İzmir'de ise gözler CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nda. Genel merkez, İzmir il örgütü ve belediye başkanlarının mevcut il başkanı Deniz Yücel üzerinde bir uzlaşı aradığı öğrenilirken, uzlaşıya varılamaması halinde Yüksel Çakmur, Altan İnanç ve Devrim Barış Çelik gibi isimlerin de yarışa dahil olabileceği belirtiliyor.


İl başkanlığı seçimlerinin ardından kurultay için 45 günlük süre işlemeye başlayacak. Buna göre, CHP'nin 37. Olağan büyük kurultayının hafta sonuna denk gelen 18-19 Nisan ya da 25-26 Nisan'da yapılması bekleniyor.