CHP’de ilkbaharda yapılacak Kurultay öncesi il teşkilatlarında da heyecan başladı. İlçe kongrelerinin tamamlandığı Ankara’da da kulisler hareketlenirken, “ortak akıl oluşturulması” amacıyla Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın yemek düzenleyeceği öğrenildi.

Yaşar, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla bu çalışmayı yaptığını belirterek, “Genel Başkanımız aradı. Ankara’da ağabey olan sensin mv ve belediye başkanlarımız için de ağabey konumundasın. Bir yemek yiyin, görüşün il kongresi için ortak akıl geliştirebilir misiniz bir yokla bakalım dedi. İlçe başkanlarına yemek vermek istiyordum dedim onu daha sonra yapmamı söyledi” dedi.

CHP’nin Ankara milletvekilleri, belediye başkanları ve diğer protokol üyelerinin katılacağı yemek, bu akşam düzenlenecek. Cumhuriyet’e bilgi veren Yaşar, çalışmayı kendi isteğiyle yapmadığını, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun isteğini yerine getirdiğini söyledi.

“Bugüne kadar kendim hiçbir görev istemedim, partim görev verdi yapıyorum. Gücümü de halktan alıyorum, seçim sonuçları da bunu gösteriyor. İl başkanı şu olmuş, bu olmuş benim için önemli değil. Görevini layıkıyla yapacak bir arkadaşımızı hep beraber seçelim, partimize, Ankara’mıza faydalı işler yapacak bir arkadaşımız olsun başka bir dileğim, ajandam yok. Genel başkanımın bana görev vermesinden de görevimi yerine getirmekten de onur duyuyorum.”

‘AĞABEY KONUMUNDASIN’

Cumhuriyet'ten Sertaç Eş'in haberine göre; Kılıçdaroğlu’nun geçen hafta pazartesi günü kendisini aradığını belirten Yaşar, “Ankara’da ağabey olan sensin milletvekilleri ve belediye başkanlarımız için de ağabey konumundasın. Bir yemek yiyin, görüşün il kongresi için ortak akıl geliştirebilir misiniz bir yokla bakalım dedi. ‘İlçe başkanlarına yemek vermek istiyordum’ dedim. Onu daha sonra yapmamı söyledi. 

Tüm belediye başkanlarımızı ve milletvekillerimizi tek tek aradım, yazılı bir mektup da gönderdim. 31 Mart seçimleri sonrası hem yerel konuları, hem yaklaşan kongre hakkında sohbet ortamında görüş alışverişinde bulunalım dedim. Hepsi de çok olumlu tepki vererek katılacaklarını bildirdiler” değerlendirmesini yaptı.

Benzer toplantıların aslında her ay yapılması gerektiğini, siyasi ve yerel konuların değerlendirilmesi için fırsat olacağını belirten Yaşar, şöyle konuştu:

“Çalışmalarımızı anlatacağız, milletvekillerimiz siyasi meseleleri anlatacak. Gizli kapaklı bir toplantı değil, kimsenin dışarda kaldığı bir toplantı değil. Toplanmamızdan daha doğal ne var. Aynı partinin neferleriyiz.

İl kongresi için de partimizi kucaklayan, herkes ile özellikle de Genel Başkanımız ile uyum içinde çalışacak bir il başkanımız olsun isterim. Parti kültürünü, ahlakını bilen biri olsun isterim. Ne kimseye bugüne kadar aday olsun derim ne de genel başkanın adaylığını onayladığı bir arkadaşa hayır derim. Demokratik bir yarış içinde geçecek bir kongrede seçilen arkadaşımıza da hepimiz saygı duyacağız. Biz Ankara’da CHP’li yerel yöneticiler olarak, şimdi Büyükşehir Belediyesi’ni de kazandık. Ankaralı milletvekilleri olarak yaklaşan il kongresini konuşmaktan daha doğal bir şey olamaz.”