CHP eski İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile başbaşa 45 dakika görüştü.

CHP'de ilçe seçim kongrelerinin bitmesine az bir süre kala il başkanlığı kulisleri hızlanmaya başlandı. Ankara'da İstanbul konusunda sürpriz bir görüşme gerçekleşti.

CHP’nin Nisan ayında yapılması planlanan 37. Olağan Kurultay takviminde sona yaklaşılmaya başlandı. 27 Ocak tarihinde ilçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından 3 Şubat tarihinden itibaren il kongreleri başlayacak.

İl Kongreleri’nde sonucu en çok merak edilen illerin başında ise Büyük Kurultayda en çok delegeyle temsil edilen ve sonucun belirlenmesinde aslan payına sahip olan İstanbul geliyor.

KIRAN KIRANA YARIŞ

İstanbul’da mevcut il yönetimi ile muhalefet arasında kıran kırana bir yarış yaşanıyor. Bu hafta sonu yapılan Tuzla, Pendik, Adalar, Başakşehir, Fatih, Bekoz, Kartal ve Beyoğlu ilçe kongrelerinin ardından 39 ilçeden Bakırköy, Üsküdar, Arnavutköy ve Çatalca’nın aralarında bulunduğu 4 ilçe dışında ilçe kongrelerinin büyük çoğunluğu tamamlanmış oldu.

ANKARA’DA KRİTİK ZİRVE

İstanbul’da Pazar günü 8 ilçede binlerce delege sandığa giderken Ankara’da ise beklenmedik bir görüşme gerçekleşti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul 36. Olağan İl Kongresi’nde Canan Kaftancıoğlu’na karşı 7 oy farkla seçimi kaybeden eski İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Pazar günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile saat 14:00’de partinin genel merkezinde biraraya geldi.

Canpolat’ın talebi üzerine Kılıçdaroğlu’nun makamında gerçekleşen görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü.

GÜNDEM İSTANBUL SEÇİMLERİ

DÜZGÜN HABER’in edindiği bilgiye göre, görüşmeden Canpolat oldukça mutlu ayrıldı.

Peki, kritik buluşmada neler konuşuldu?

Edinilen bilgiye göre, buluşmada Canpolat, İstanbul’da devam eden ilçe kongreleri hakkında CHP Lideri’ne ayrıntılı bilgiler sundu.

ADAYLIK TALEBİNİ RESMEN İLETTİ

DÜZGÜN HABER‘in edindiği bilgiye göre, görüşmede Canpolat, İstanbul’da örgütün ilçe kongrelerinde üstüne düştüğünü yaptığını, İstanbul’da demokratik yarışın önünün açılması gerektiğini, bu noktada bir değişim beklentisinin hakim olduğunu ve CHP Lideri’nin onay vermesi durumunda il başkanlığı adaylığına hazır olduğunu net bir şekilde aktardığı öğrenildi.

Kılıçdaroğlu’nun ise, İstanbul’da ilçe seçimlerinin devam ettiğini, ilçe seçimlerinin bitmesinin ardından il başkanının kim olması gerektiği noktasında durum değerlendirmesi yapacaklarını belirterek, “Arkadaşlarla durum değerlendirmesi yaptıktan sonra kararımızı açıklayacağız” dediği öğrenildi.

“GENEL BAŞKAN’A RAĞMEN ADAY OLMAM”

Görüşmenin ardından yakın çevresine konuşan Canpolat, “Anladığım kadarıyla Sayın Genel Başkan, İstanbul konusunda tablonun netleşmesini ve biraz daha durum değerlendirmesi yapma gereği duyuyor. Sonuçta Sayın Genel Başkanımız ne karar verirse biz ona saygı duyarız. Ben, şahsen Sayın Genel Başkan’a rağmen İstanbul’da aday olmam. Ancak Sayın Genel Başkan, İstanbul’da demokratik yarışın önünü açarsa, yarışmaktan da kaçınmam” görüşünü paylaştığı bildirildi.

YOLA DEVAM KARARI ÇIKABİLİR

İzmir’de Deniz Yücel ile yola devam kararı veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Ankara’da ağabeylik görevi üstlenen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın raporuna göre, il başkanı konusunda kararını vermesi bekleniyor. Kılıçdaroğlu’nun, İstanbul, Ankara ve Adana’da da yerel seçimlerde başarılı olan örgütlerin il başkanlarıyla yola devam kararı vermesi bekleniyor.