Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongresi’nde Kanal İstanbul polemiğe yaşandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'li belediye başkanları toplantıya katılmayacaklarını açıkladı.

Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in konuşmasının ardından sahneye Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank geldi.

Varank, Erdoğan’ın İBB Başkanlığı dönemine atıfta bulunarak, “İstanbul’a hizmet edenler her zaman hedefte olmuşlardır. O dönemdeki hizmet anlayışı günümüzde devam etmiyor” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul projesinin Cumhurbaşkanı önderliğinde hayata geçeceğini belirtti.

HaberTürk muhabiri Çimen Çetin’in aktardığına göre, Bakan Kurum’un konuşma yaptığı sırada barkovizyona İBB Başkanı İmamoğlu yansıtıldı, görüntü alkışlara neden oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından sonra başlayacak öğleden sonraki oturumda İstanbul, Ankara ve İzmir belediye başkanları için oturum yapılacaktı.

Kanal İstanbul tartışmasına ilişkin sorulara İmamoğlu, “Türkiye Belediyeler Birliği’nin bu tavrı nezaketsiz” dedi.

İmamoğlu iki bakana tepki gösterdi, Cumhurbaşkanı’nın bakanlar tarafından yanıltıldığını söyledi.

Erdoğan’a 4 sayfalık mektup verdiğini ifade eden İmamoğlu, CHP’li diğer belediye başkanları ile toplantıya katılmama kararı aldı.

ATO’dan ayrılan İmamoğlu İstanbul’a dönüyor.