Kadın, erkek kalabalık bir destekçi grubu ile birlikte teşkilat binasında basının huzuruna çıkan Özlem Kutbay, sıksık alkışlarla kesilen konuşmasında, “Arnavutköy’de sesiniz değil, sözünüz yüksekte olmalı” dedi.

KUTBAY’I KALABALIK BİR GRUP KARŞILADI

CHP Genel 37. Kongresi’ne doğru ilerlerken ilçe ve il kongreleri hazırlık süreci devam ediyor.Mahalle delege seçimlerinin ardından Arnavutköy İlçe Teşkilat Başkanlığı yarışı için de ilk aday da görücüye çıktı. CHP Arnavutköy İlçe Teşkilat binasında konferans salonunda toplanan kalabalık karşısına CHP Arnavutköy İlçe Sekreteri Mustafa Ertürk tarafından aday Özlem Kutbay davet edildi. CHP Arnavutköy İlçe Başkan Adayı Özlem Kutbay teşkilat üyelerini selamlayarak başladığı konuşmasına, “18 yıllık Ak Parti iktidarı emekçiler için, dar gelirliler, gençler ve kadınlar için hayatı yaşanılmaz hale getirmiştir. Ve bu süreçte Cumhuriyet değerlerine oldukça zarar vererek, ülkenin geleceğini karanlığa doğru sürüklemektedir. Bu noktada en büyük görev kadınlarımıza ve gençlerimize düşmektedir” diyerek başladı.

KUTBAY; “MUTLAKA KAZANMAYI DÜŞÜNECEĞİZ”

Son günlerde artan kadın cinayetlerine de değinen Özlem Kutbay, kadının ailenin temel yapı taşı olduğunu vurgulayarak, “İşte böylesi bir ortamda, ülkesini seven, bu olumsuzluklara direnmek isteyen, karanlığa meydan okuyan, cehaletin ancak eğitimle, bilgiyle yenilebileceğine inanan sorumlu bir vatandaş olarak yine ülkeme hizmet etmek adına sizlerin de desteğiyle bu göreve talip oldum” şeklinde konuştu. Özlem Kutbay, insan ve emek odaklı, bilime ve teknolojiye önem veren bir örgütlenme anlayışıyla önemli işler başarılacağına inanarak bu yola girdiğini ifade ederek, “Kendi içinde uyumlu ve çalışkan bir yönetim kadrosuyla, toplumun ihtiyaçlarına cevap veren bir yapıyla, ayrıca STK’lar, basın ve halkla sıcak ilişkiler kurarak bu başarıyı sağlayacağımıza inanıyorum. Mutlaka kazanmayı düşünen örgütlenmeyle birlikte hep birlikte büyük zaferlere imza atacağımız kesindir” dedi.

KUTBAY; “ YENİ NESİL BİR ÖRGÜT İNŞAA EDECEĞİZ”

Kutbay konuşmasının son bölümünde, “Arnavutköy ilçe örgütümüzün bu yeni nesil inşasıyla hepimizin hayatına dokunacaktır. Ülkemizde yaşanan bu sıkıntılı süreçten kurtuluşumuzun hikayesini hep birlikte yaşayacağız” dedi.

“SORUNLAR YALNIZCA ARNAVUTKÖY’ÜN DEĞİL TÜM ÜLKENİN SORUNU”

Özlem Kutbay konuşmasının ardından bir gazetecinin sorduğu, “Arnavutköy’e ne katkı sunacaksınız? Farkınız ne olacak? Sorusuna cevaben, “İşim İkitelli bölgesinde ve Yenibosna’da yaşıyorum. Ancak İstanbul’un sorunlarını bildiğim için Arnavutköy’ün de sorunları bana çok uzak değil. Arnavutköy göç alan bir bölge tüm Türkiye’den insanlar yaşıyor. Arkadaşlarımla konuşurken, ‘Arnavutköy’deyim dedimde arkadaşlarım anlamıyor, ‘Fakir Arnavutköy’ diye ayırıyorum burayı kastederken. Çünkü, Arnavutköy İstanbul ilçesi ancak en fakir, en yoksul ilçe statüsünde hala. Ancak bu sadece Arnavutköy’ün sorunu değil. Tüm ülkede eğitim, sağlık, ekonomi çöktü” dedi.

“BEN MERKEZLİ DEĞİL, BİZ MERKEZLİ OLACAĞIZ”

Aynı gazetecinin; “Arnavutköy özelinde CHP teşkilatınıza artılarınız, katkınız neler olacaktır?” şeklindeki sorusunu Kutbay, “Ben merkezli olmayıp, biz merkezli olabilirsek başarabiliriz. Şu anki ilçe yönetimde bu konularda eksiklikler görüyorum. Takdir edilmeyen bir örgüt, teşekkür edilmeyen bir örgütte, yavaş yavaş kopmalar yaşanacaktır değil mi ? Netice itibariyle hepimiz insanız ve duygu sahibiyiz. Ve gençlerle, kadınlarla ilgili çalışmalar zayıf. Ben belediye başkanlığı aday adaylığı sürecinde kadınları selamlayan bir konuşma yapmıştım eleştirilmiştim, ‘kadının olmadığı yerde kadınlara selam yolluyorsun’ diye. Ama şu an fark ediyorum ki o ses kadınlara ulaşmış ve bugün kadınların sayısı daha fazla” şeklinde cevapladı.

Özlem Kutbay cevap konuşmasında ilave olarak, “Bağıra çağıra siyaset yaptığınızda bu sizin haklılığınız anlamına gelmiyor, biz diyoruz ki artık, ‘sesini değil sözünü yükselt.’ Kadınların sözü de yükselecek, benim çok bağırıp çağırmama gerek yok, sesimiz etkili olacak, kadınlarımızın da, gençlerimizin de. Ve sonunda Arnavutköy değişecek ve Arnavutköy’de halk iktidarı olacak” dedi.

ÖZLEM KUTBAY KİMDİR?

Tokat Zile doğumlu Özlem Kutbay, ilk ve orta eğitimini memleketinde tamamladıktan sonra liseyi Mersin’de bitirdi. Üniversite eğitimini makine mühendisi olarak tamamlayan Özlem Kutbay iş güvenliği uzmanı olarak iş hayatında faaliyet gösteriyor. 12 yıldır İstanbul’da yaşayan ve İkitelli Sanayi Bölgesi’nde iş güvenliği alanında faaliyet gösteren bir firmanın kurucusu ve genel müdürlük görevini yürütüyor. Özlem Kutbay basın açıklaması öncesi halihazırdaki CHP Arnavutköy İlçe Başkanı Ruhi Tuncel'i de makamında ziyaret etti. İki başkan da sürecin 'hayırlı olması' temennisinde bulundu.

 

BU BİR İLANDIR