CHP’nin 37. Olağan Kurultayı için henüz tarih netleşmedi ancak Nisan ayının ilk haftasına işaret ediliyor kulislerde. CHP liderinin en rahat kurultayı deniliyor.

Meraklı bekleyişin adresi ise 60 kişilik Parti Meclisi (PM). Kulislerde, ağırlığı gençlerden oluşan bir Parti Meclisi (PM) listesi oluşturabileceği ifade ediliyor. A takımı adı verilen MYK’ da değişikliğe dikkat çekiliyor.

CHP’de 37. Olağan Kurultayı için henüz tarih netleşmedi ancak Nisan ayının ilk haftasına işaret ediliyor kulislerde.

İlçe kongrelerinin 27 Ocak'a kadar tamamlanması, 3 Şubat-2 Mart 2020 arasında il kongrelerinin bitirilmesi bekleniyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun en rahat kurultayı olduğu belirtiliyor.

İstanbul il başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun yerini korumasına kesin gözle bakılan Kurultay sürecinde gözler şimdiden 60 kişilik Parti Meclisi’ne çevrilmiş bulunuyor.

Kulislerde, CHP liderinin partinin en yetkili organı olan ve genel başkanın en yakın çalışma ekibi Merkez Yönetim Kurulu (MYK)’nu da içinden çıkaran 60 kişilik Parti Meclisi (PM) listesine bir gençlik aşısı vuracağı ifade ediliyor.

Kılıçdaroğlu’nun PM’de bir gençleştirme yapacağı ve A Takımını da bu yönde değiştireceği konuşuluyor.

CHP’de son yapılan tüzük değişikliği Parti Meclisi (PM) üyeliğini zora sokmuş görünüyor. Cinsiyet (yüzde 33) ve Gençlik (yüzde 20) kotaları bir yana konulduğunda, 60 kişilik PM’ye sadece 28 kişi seçilebilecek.

60 Kişilik PM’den 8 kişilik Bilim, Kültür, Sanat Platformundan seçilecek üyelikler çıkarıldığında geriye 52 PM üyeliği kalacak.

Yani, 52 kişilik PM üyeliklerinin kağıt üzerinde 32’isi zorunlu olarak kotalara gidecek. Cinsiyet kotasının kadınlar için pozitif ayrımcılık adına kullanıldığı dikkate alındığında kadın ve gençler otomatik olarak PM üyeliği konusunda daha şanslı olacaklar. (Hülya Karabağlı - Medyafaresi.com)