Cumhuriyet Halk Partisi'nde gözler çok kısa bir süre sonra başlayacak olan il kongrelerine çevrildi.

CHP Ankara İl Kongresi'nin tarihi belli oldu. 16 Şubat'ta yapılacak kongre öncesi Ankara'da gözler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, herhangi bir adayı işaret edip etmeyeceğine çevrildi. Kulisleri hareketlendirecek görüşmeler de CHP Lideri'nden geldi.

YAŞAR RAPORUNU SUNDU

DÜZGÜN HABER‘in edindiği bilgiye göre, CHP’de ilçe kongrelerinin bittiği Ankara’da, günlerdir devam eden kulisler de son buldu. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, milletvekilleri, belediye başkanları, PM üyeleri ve ilçe başkanlarıyla yaptığı görüşmelerin ışığında hazırladığı yazılı ve sözlü raporunu Cumartesi günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sundu.

İŞTE ADAY PROFİLİ

Toplantılarda isim konuşulmadığını ifade eden Yaşar, toplantıların sonucunda ortaya çıkan aday profilini ise bugün Hürriyet Ankara ekine şu sözlerle özetledi:
“Partinin hukukunu ve ahlakını bilen, genç ve projeci bir il başkanı olmalı. Herkese eşit davranıp kucaklamalı. Ekonomik bağımsızlığı olmalı, geçmişle tartışmamalı, kariyer peşinde koşmamalı ve nihai hedefi partimizi iktidara taşımak olmalı. Genel Başkanımız, böyle bir isimi önenirse herkesin destek vereceğini gördüm.”

TARİFE UYAN ‘ARİF’ AKDOĞAN MI?

CHP Ankara Kulisleri’nde, Yaşar’ın yaptığı tarife en uyan aday profilinin Umut Akdoğan’a uyduğu belirtiliyor. Zira, Yaşar’ın Cumartesi günü Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin ardından aylardır Ankara İl Başkanlığı adaylığı için çalışma yapan Umut Akdoğan, Pazartesi günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. Akdoğan, bugüne kadar yaptığı çalışmalar hakkında CHP Lideri’ne bilgi verdikten sonra, Cumartesi günü saat 14:00’de adaylığını ilan edeceğini aktardı ve adaylık açıklamasını sosyal medya hesabından ilan etti.

YALÇINKAYA DA GÖRÜŞTÜ

CHP Ankara’da, demokratik hakkını kullanarak her koşulda aday olacağını ilan eden Ayhan Yalınçakaya da, salı günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Yalçınkaya’nın, CHP Lideri’nin tavrının ne olursa olsa demokratik hakkını kullanarak, kongrede adaylığını açıklayacağını Kılıçdaroğlu’na aktardığı öğrenildi.

ADNAN KESKİN BOMBASI

Ankara İl Başkanlığı konusunda asıl sürpriz görüşme ise dün TBMM’de gerçekleşti. Eski Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile TBMM’deki makamında ziyaret etti.

DÜZGÜN HABER‘in edindiği bilgiye göre 1 saati aşan görüşmede, Keskin’in geçmişte il başkanlığı görevinden istifa etmesinin gerekçelerini, sonrasındaki gelişmeler ve Ankara’nın parti açısından el yakan sıcak gündem maddesi, il başkanlığı konusundaki düşüncelerini, il başkanlığı için ismi geçen aday adayları konusunda CHP Genel Başkanı’na düşüncelerini aktardı.

Keskin’in sürpriz görüşmesi, Ankara kulislerini hareketlendirdi. Ankara’da, milletvekilleri ve belediye başkanları arasındaki saflaşmadan rahatsız olan Kılıçdaroğlu’nun, “ağabey formülü” olarak Adnan Keskin’i sahaya sürebileceği öne sürülmeye başlandı.

AKILLI ÖRGÜTE SIĞINDI

MYK’dan bazı isimlerin ve Çankaya’nın desteğini arkasına alan Ali Hikmet Akıllı ise, ilçe örgütlerini ziyaret etmeye başladı. Kızılay’da, seçim ofisi de açan Akıllı’nın, adaylık için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tavrını beklediği öğrenildi.

NECATİ YILMAZ DA BEKLEMEDE

Ankara İl Başkanlığı için ismi geçen eski Ankara Milletvekili Necati Yılmaz da, bir yandan temaslarını ve çalışmalarını sürdürürken, diğer yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetiminin il kongresi konusundaki tutumunun netleşmesininin ardından, adaylık konusunda kararını vereceği öğrenildi. Yılmaz’ın yakın çevresine, “Eğer adil, demokratik bir yarış olacaksa, ben de seçim sürecinin içerisinde olmak istiyorum” ifadesini kullandığı öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU RENK VERMİYOR

CHP’de il başkanlığı konusunda kulisler devam ederken, İl Kongresi’nin 16 Şubat tarihinde yapılması kararlaştırıldı.

Ankara İl Başkanlığı konusunda ilçe belediye başkanları, milletvekilleri ve ilçe örgütleri arasında yaşanan çekişmeden rahatsız olan Kılıçdaroğlu’nun, ince eleyip sık dokuduktan sonra kararını açıklayacağı öğrenildi.

Bu yüzden acale etmeyen Kılıçdaroğlu’nun, önümüzdeki hafta ortasında kararını örgütten sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’ya bildirmesi bekleniyor.

Kılıçdaroğlu’nun, kırgınlık ve küskünlükleri gidermek için, ‘sürpriz’ bir hamle yaparak, şu ana kadar kulislerde konuşulmayan bir ismi il başkanlığı için işaret edebileceği ifade ediliyor.

Peki, bu isim kim olacak?…