Cumhuriyet Halk Partisi'nde gözler çok kısa bir süre sonra başlayacak olan il kongrelerine çevrildi.

İstanbul’un ardından Büyük Kurultayda en çok delegeyle temsil edilen Ankara’da, parti yönetimi değişimden yana karar verdi.

DÜZGÜN HABER‘in edindiği bilgiye göre, şu ana kadar dört adayın resmen aday adaylığını ilan ettiği, birçok ismin ise nabız yokladığı Ankara İl Başkanlığı adaylığı konusunda gözlerin çevrildiği CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sessizliğini bozdu.

İlçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından günlerdir Ankara İl Başkanı konusunda nabız yoklayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sonunda tercihini ortaya koydu.

ORTAK TERCİH VURGUSU

Günlerdir sürdürdüğü istişare turları ve arkadaşlarıyla yaptığı değerlendirmenin sonucunda Kılıçdaroğlu, kararını bugün CHP örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’yı açıkladı.

DÜZGÜN HABER‘in edindiği bilgiye göre, Oğuz Kaan Salıcı ile Ankara İl Başkanlığı konusunda durum değerlendirmesi yapan Kılıçdaroğlu, “Arkadaşlarımız ve örgütümüzle yaptığımız durum değerlendirmesinde, arkadaşlarımızın ortak tercihi Ankara İl Başkanı olarak Ali Hikmet Akıllı ismi öne çıkıyor. Bu konudaki görüşümüzü, il başkanı adayları, ilçe başkanları ve belediye başkanlarımızla paylaşabilirsiniz” talimatını verdi.

SALICI DEVREYE GİRDİ

Kılıçdaroğlu’nun talimatı üzerine, CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Ankara’da mutabakat adayı olarak Ali Hikmet Akıllı’nın aday gösterilmesi noktasında temaslara başladı. Salıcı, aday adaylarını, mevcut il başkanını ve belediye başkanlarını arayarak Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun tercihini bildirdi.

HABER BOMBA ETKİSİ YARATTI

Salıcı’nın devreye girmesi Ankara’da bomba etkisi yarattı.

Haberin gerçekliğine inanmayan Umut Akdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.

Görüşmede Kılıçdaroğlu’nun, “Arkadaşlarımızın ortak kararıyla Ankara İl Başkanı adıyımız Ali Hikmet Akıllı olarak öne çıktı. Aday adaylığı dönemindeki başarılı çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ederiz. İl başkanı adayı olmasanız iyi olur” görüşünü paylaştığı öğrenildi.