SERKAN ULU - YERELİN GÜNDEMİ / Cumhuriyet Halk Partisi'nde çok kısa süre sonra tamamlanacak olan ilçe kongrelerinin ardından il kongreleri başlıyor. CHP'lilerin yüksek heyecanla takip ettiği süreç merakla, hızla ilerliyor.

İl kongelerinde gözler İstanbul, Ankara ve İzmir'e çevrilmiş durumda. Bu üç büyük ilin kongelerinde yarışacak adaylar merakla bekleniyor.

 

CHP Ankara için geçtiğimiz günlerde il başkan adaylığını, bu hafta sonu açıklayacağını duyuran Umut Akdoğan adaylığını geri çekti. 

CHP Ankara İl Başkan Adaylığını geri çeken Avukat Umut Akdoğan yazılı bir açıklama yaptı.

Avukat Umut Akdoğan'ın yazılı açıklaması şöyle;

''KAMUOYUNA ZORUNLU AÇIKLAMA

Partimizin Ankara’daki başarısının daim olabilmesi için 200 gün önce bir yola çıktım. Bu süreçte yirmi bin kilometreden fazla yol gittim, binlerce partilimizle buluştum, sivil toplum örgütlerini ve basın kuruluşlarını ziyaret ettim.

Örgütümüzün sorunlarını çözecek projeler hazırladım. Çalıştığım her an heyecanıma heyecan kattım. Hep örgütümüzle birlikte oldum. Çocuk yaşlarımdan bu güne acı ve tatlı günümüzde, mücadelede, eylemde birlikte olduğumuz örgütümüzle çok daha sıkı ilişkiler kurdum.

İl Kongremizden sonra il başkanı olarak da olsa, bir kardeşiniz olarak da olsa her zaman birlik içinde olacağımızın sözünü verdim. Bu sözümün arkasındayım. Nefes aldığım sürece bu PARTİNİN EVLADI, ÖRGÜTÜN VİCDANI olmaya devam edeceğim.

Ancak geldiğimiz noktada 25 OCAK CUMARTESİ GÜNÜ BİNLERCE PARTİLİMİZLE BULUŞARAK YAPACAĞIMIZ AÇIKLAMAMIZIN İPTALİ ZORUNLULUĞU DOĞDU.

CHP’de örgüt, üyemizden genel başkanımıza kadar bir bütündür. Tüm örgüt toplantılarında söylediğim “seçim bürolarımızdan genel merkezimize kadar örgüt tam bir uyum içinde olmalıdır” düşüncemin arkasındayım.

BUGÜNÜN KOŞULLARINDA adaylığım ile ilgili bu uyumun tabanla tam sağlanmış olduğunu çok net bilsem de, genel merkezimizle sağlanamadığını üzülerek görmekteyim.

Her zaman örgütümüzün emrindeyim.

Bu düşüncelerle tüm örgütümüzü saygı, sevgi ve bağlılıkla selamlıyorum.

Av.Umut Akdoğan''

Avukat Umut Akdoğan