CHP’de Büyük Kurultay’a İstanbul ve Ankara’nın ardından en çok delegeyi veren İzmir konusunda sürpriz gelişmeler yaşanmaya başladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, olağan kurultay süreci başlar başlamaz ilk hamle yaptığı illerin başından İzmir geliyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve il başkanlığı için kulis yapan isimlerle görüşen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mevcut İl Başkanı Deniz Yücel ile yola devam kararı vermişti.

 

HERKESİ KUCAKLAYACAK LİSTE TALİMATI

CHP Lideri, o zaman Ankara’ya davet ettiği İl Başkanı Deniz Yücel’e ise İzmir’de herkesi kucaklayacak, bütün kesimleri kucaklayacak dengeli bir il yönetimi oluşturulması talimatını vermişti.

SOYER’DEN SİTEM GELDİ

DÜZGÜN HABER’in edindiği bilgiye göre hafta başında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ankara’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti.

Kritik buluşmada söz döndü, dolaştı İl Başkanlığı seçimine geldi. Soyer, Deniz Yücel’le yola devam talimatına uyduklarını ancak il yönetiminin dengeli oluşturulması noktasında istedikleri verimliliği alamadıklarını vurguladığı öğrenildi.

İKİ ETKİN İSİM İZMİR’E GİDİYOR

Bunun üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek’i İzmir’e yollama kararı aldı.

25 Ocak Cumartesi günü İzmir’e gidecek iki isim, İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başta olmak üzere, milletvekilleri, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları ve partinin önde gelen kesimleriyle görüşmeler yapacak.

TEK ADAY ORTAK LİSTE TELKİNİ

DÜZGÜN HABER’in edindiği bilgiye göre Salıcı ve Erkek, kritik görüşmelerde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’de Deniz Yücel ile yola devam etme konusundaki kararlılığını yineleyecek. Ancak, il yönetiminin oluşturulması noktasında Deniz Yücel’in şu ana kadar izlediği katı tutumundan vazgeçerek, herkesi kucaklayacak, örgütte kırgınlık ve küskünlüklere yol açmayacak bir il yönetimi oluşturulması noktasında telkinde bulunacakları öğrenildi.