Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı Başkanlığında Kuzey Irak’a çalışma ziyaretinde bulunan CHP Heyeti, Erbil’de, Bölgesel Yönetim Etnik ve Dini Oluşumlardan Sorumlu Bakan ve Irak Türkmen Cephesi (ITC) Yürütme Kurulu Üyesi Aydın Maruf’u ziyaret etti. Heyet ayrıca Goran Hareketi temsilcileri ile de görüştü.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Salıcı Başkanlığındaki CHP Heyeti, Irak ziyaretinin üçüncü gününde Erbil’de temaslarını sürdürdü. Heyet Başkanı Salıcı’ya; Dış Politika Baş Danışmanı ve İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz, Parti Meclisi Üyesi Nevaf Bilek, Prof. Dr. Mehmet Hasan Eken ile Enver Ömür Polat eşlik etti.

Heyet, ziyaretin 3. gününde ilk olarak Goran Hareketi’ni ziyaret etti. Burada Bölgesel Yönetim Başkan Yardımcısı Mustafa Seyit Kadir, Goran Hareketi yönetiminden Birzu Mecid ve diğer yetkililer ile bir araya gelindi. Görüşmede bölge barışı konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Kılıçdaroğlu’nun selamını iletti

Cumhuriyet Halk Partisi Heyeti daha sonra, Irak Türkmen Cephesi Erbil Temsilciliği’ni ziyaret etti. Burada Bölgesel Yönetim Etnik ve Dini Oluşumlardan Sorumlu Bakan ve Irak Türkmen Cephesi (ITC) Yürütme Kurulu Üyesi Aydın Maruf ile bir araya gelindi. Maruf’a, ITC yöneticileri de eşlik etti. Görüşmede, ziyaretten duyulan memnuniyet dile getirildi. Salıcı, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamlarını ileterek, Irak Türkmenlerinin daha iyi koşullarda yaşamaları; siyasette, ticarette ve ekonomik hayatta Kürt ve Araplarla birlikte eşit koşullarda toplumsal barışın bir parçası olmaları gerektiğini dile getirdi.

“Bütün partiler Türkmenlere sahip çıkmalı”

Salıcı, Irak Türkmenlerinin daha iyi koşullarda yaşamalarını sağlamak için çaba harcayacaklarını ve her ortamda sorunlarını dile getireceklerini söyleyerek, bunun partiler üstü bir görev olduğunu vurguladı. Salıcı, “Türkiye’de bütün siyasi partilerin ve kamuoyunun, Irak Türkmeni kardeşlerimize sahip çıkması ve huzur içinde yaşamalarını sağlayacak bakış açısı ile davranmalarını istiyoruz” dedi.