Sözcü gazetesi yazarı Serpil Yılmaz, pazar günü gerçekleştirilen CHP İstanbul İl Başkanlığı Kongresi’ni yorumladı. Serpil Yılmaz, Canan Kaftancıoğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığının bu kongre ile önünün açıldığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Hasan Yeşildağ’ın kızının Haliç Kongre Merkezi’ndeki nikâhı nedeniyle CHP’nin HKM’de çadırda kongre gerçekleştirdiğinin altını çizen Yılmaz, tek aday olarak yeniden seçilen Canan Kaftancıoğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığının bu kongre ile önünün açıldığını da belirtti.

Yılmaz Yeşildağ’ın nikahının Haliç Kongre Merkezi’nde yapılmasıyla ilgili, “Mülkü İBB’ye ait olan Haliç Kongre Merkezi (HKM), İstanbul’da 25 yıllık AKP iktidarının CHP’ye ‘dünyayı dar etme’ yaklaşımının bariz örneğini verdi. CHP İstanbul İl Kongresi’ni HKM’nin bahçesine kurduğu çadırda yapmak zorunda kaldı” ifadelerini kullandı.


Yılmaz yazısının devamında ise , “Bunların hiçbiri önemli değil aslında, kongrede CHP İstanbul İl Başkanlığı’na yeniden seçilen Canan Kaftancıoğlu’nun, Cumhurbaşkanı adaylığının önü açıldı.” dedi.

Yazının devamı için tıklayın