15 Temmuz askeri darbe girişiminin ardından FETÖ yapılanması soruşturmasında şüpheli olan, ancak TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un “kefil” olmasının ardından dosyası takipsizlikle kapatılan Hakim Eren Şen’le gizli istihbarat raporuna DW Türkçe’den Alican Uludağ ulaştı. Takipsizlik kararından dört gün sonra Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından savcılığa gönderilen bilgi notunda, eski Hakim Eren Şen’in üsteğmen olarak askeri yargıda görev yaparken örgütün mahrem hizmetler yapılanmasıyla irtibatlı olduğu, operasyonel hat kullandığı belirtildi.

Genelkurmay Adli Müşavirliği’nde Askeri Savcı olarak görev yapan Eren Şen hakkında 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ’ye üye olduğu iddiasıyla Ankara’da yakalama kararı çıkarılmıştı. 11 Ağustos 2016’da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek teslim olan Şen, FETÖ yapılanmasıyla irtibatının olmadığını, askeri yargı içerisinde de örgütten kimseyi tanımadığını söyledi. Savcılık, soruşturma kapsamında birçok kişiyi tanık olarak dinledi.

Ancak Şen hakkında en kritik ifadeyi TBMM Başkanı Mustafa Şentop verdi. Şen’in Marmara Üniversitesi’nde öğrenciyken tanıdığını, mezun olduktan sonra henüz stajyer hakimken yanına geldiğini savunan Şentop, “Eren Şen, 2012 yıllarının sonu itibariyle FETÖ ile mücadele konusunda yararlı bilgiler verdi, masum olduğuna inanıyorum” dedi. Savcılık, soruşturma sonunda Şen hakkında 22 Mayıs 2017 tarihinde takipsizlik kararı vererek dosyayı kapattı.