Davutoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Eğer önümüzdeki haftalarda dolar satışlarını veya işlemlerini kontrol altına almak için kontrollü kambiyo rejimine girerlerse bu işte tam Özal’dan önceki döneme Türkiye’nin geri dönmesi. Bunun doğul sonuçları olarak da bir; bu gelir dağılımı bozukluğu ve muhtemel ödemeler dengesinin yol açacağı krizler de büyük toplumsal huzursuzluklara şahit olabiliriz. Dün akşam bazı şehirlerimizde gösteriler oldu. Buradan vatandaşlarımıza da sesleniyoruz, şartlar ne olursa olsun hiçbir povokasyona gelmeden toplantıyı ve gösteri yapmak anayasal bir haktır. Bu hak kullanılabilir ama hiçbir provokasyona gelmeden, hukuki olarak süreçleri tamamlanmamış kontrolsüz kitle gösterilerinden uzak durmaya çağırıyorum. Önemli olan şudur, ülkemize güvenmektir. Tepkilerinizi anayasal hak çerçevesinde kullanırken provokasyonlardan uzak kalınız.”

Akşener: "Bizi yönetenlerin ayağını denk alması lazım"


Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Davutoğlu’ndan dolar kurunun rekor kırmasının ardından protesto gösterileri yapan vatandaşlara: Tepkilerinizi anayasal hak çerçevesinde kullanırken provokasyonlardan uzak kalınız

"Ben ekleyeceğim sadece şu var. Aynı şeyi 3. kez yapıyorsanız bu hatadır. Ekonominin bu durumu iktidarın tercihi. İstiklal Savaşı seçimi kazanmaya yönelik aba altından sopa göstermeye yönelikse kaosu çıkaran yönetemez o da paketlenir. Bizi yönetenler ayağını denk alsın.

"'Milli paramız' diyorlar.. Hani yerli ve milli ya bunlar. İtibar israfla değil, paranın gücüyle olur. Eğitimle, sanayi ile olur. Ekolojiye yaptığınız yatırımla olur. Öğrencilerim arıyor.

"Akıllı mantıklı olsun. Bu ülkenin kaynakları yüksek. Bu ucube sistemden kurtulacağız.


"Bu iş bilmez cahil cehaletiyle övünen bu arkadaşları sandıkta oylarınızla göndereceğiz. Ondan sonraki fasılda da bu ucube sistemden kurtulacağız.

"Kimse endişe etmesin."

Soru -Cevap
"(Fox TV - BAE ziyareti sorusu)

(Akşener) Ben sadece bir cümle söyleyeyim Allah kimseyi söylediklerinin tersine davranmak zorunda kalmasın.

(Davutoğlu) Türkiye’nin bütün ülkelerde ilişkilerini iyileştirmesi teşvik edilmesi ve takdir edilmesi gereken bir husustur ama hangi ilişkilerin hangi yöntemle ve nasıl geliştirildiği önem taşır.  15 Temmuz ile ilgili bu kadar ağır ithamlarda bulundurduktan sonra; acaba 15 Temmuz’la ilgili ellerinde şu anda BEA’nın hiçbir rolü yoktur diye bir bilgi oluşmuşsa anlaşılır. Ama sadece son dönemdeki açıklamalarıyla birçok siyasinin cevap veremeyeceği sorular soran Sedat Peker’in faktörü bunda etkiliyse veya perde gerisinde bazı pazarlıklar söz konusuyla Türkiye’nin ilkeler olarak takip ettiği  politikalarda bir taviz söz konusuyla işte bunun şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşılması lazım.

(Medyascope - Oktay Saral'ın muhalefeti hedef alan müptezel açıklamasına)

(Akşener) Ben kişisel olarak atanmışlarla konuşmuyorum. Sayın Erdoğan'ın gözüne girmek için Sayın arkadaş sallamış, tırnak için. Balık baştan kokarmış

(Davutoğlu) Bizim oralarda çok güzle bir söz vardır. Kem söz sahibine aittir."