CHP İstanbul İl Başkanlığı, 1 Mart Pazar günü İstanbul Kongre Merkezi’nde üye katılım töreni düzenleyecek. Yaklaşık 2 bin yeni üyenin katılacağı törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılacak.

CHP İstanbul İl Başkanlığı, Elazığ’da meydana gelen deprem felaketi nedeniyle ertelediği üye katılım törenini bu hafta sonu gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

İnternet üzerinden 2 ay önce bir üyelik kampanyası başlatan CHP’ye İstanbul’da yaklaşık 2 bin kişi üyelik başvurusunda bulunuldu. CHP İstanbul İl Başkanlığı da 1 Mart Pazar günü İstanbul Kongre Merkezi’nde yeni üyelerle buluşmak için bir tören düzenleyecek.

KILIÇDAROĞLU VE İMAMOĞLU DA KATILIYOR

Cumhuriyet'ten Leyla Kılıç'ın haberine göre; Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP’nin bazı genel başkan yardımcıları ve milletvekilleri de katılacak.

Törenle ilgili açıklamalarda bulunan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “AKP’nin oldukça fazla sayıda üye kaybettiği son dönemde biz sadece İstanbul’da da değil Türkiye’nin her yerinde halkımızın CHP’ye olan ilgi ve alakasının yoğun bir şekilde arttığını görüyoruz. Biz bu süreçte ‘CHP’ye üye ol sen CHP ol’ diyerek üyelik kampanyası başlatmıştık ve bu üyelik kampanyasına iki bin kişilik başvuru oldu. Pazar günü Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı üye katılım töreni ile partimize gelen arkadaşlarımızla bir araya geleceğiz" dedi. 

GENÇLER VE KADINLAR ÇOĞUNLUKTA

"Üyelerimiz istatistiksel değer değildir" diyen Kaftancıoğlu, gençliğe yönelik politikalara ağırlık vereceklerinin altını çizdi. Kaftancıoğlu şunları söyledi:

"Aramıza katılacak arkadaşlarımızın parti eğitimlerinin planlanması, üye olma motivasyonlarının ölçülmesi ve bu motivasyondan kaynaklı partimize nasıl katkıda bulunacaklarının planlandığı bir çalışmamız söz konusu. Bu bizim ilk üyelik kampanyamız ve bunu katlayarak devam ettireceğiz. İstanbul’daki toplam üyelerimizin yüzde 12’si genç üye. Yani 30 yaşın altında. Bizim en temel öncelikli hedefimiz gençlerin partimiz bünyesinde örgütlü politik çalışmalara dahil olmasını sağlamak. Bunun üzerine ciddi çalışmalar yapıyoruz ve kısa süre sonra hayata geçirmeye başlayacağız. Bu üye katılım törenimiz bunun ilk adımı olacak. Pazar günü partimize katılacak yeni yol arkadaşlarımız arasında çok ciddi sayıda genç ve kadın var.”