HDP Kars Belediye Eşbaşkanı iken yerine kayyım atanarak cezaevine konulan Ayhan Bilgen ile Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Bilgen'in cezaevinden çıkmasından sonra bir görüşme yaptıklarını doğruladı.

PERİNÇEK GÖRÜŞME İÇERİĞİNİ ANLATMADI

HDP’den istifa eden ve yeni bir parti kurma hazırlığında olan Ayhan Bilgen ile Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek söz konusu görüşmeye ilişkin ODA TV'ye açıklamalar yaptı. Görüşmenin, Ayhan Bilgen’in cezaevinden çıkması sonrasında gerçekleştiğini aktaran Doğu Perinçek, içerikle ilgili ise, “Onu açıklamak istemiyorum” dedi. Vatan Partisi Genel Başkanı, “İstediğim zaman görüşürüm. Tam ne zaman görüştüğümü ve ne konuştuğumuzu açıklamak istemiyorum. O bana kalmış bir şey” ifadelerini kullandı. 

BİLGEN: "MUHALEFETTEN HER PARTİYLE GÖRÜŞTÜM"

Ayhan Bilgen ise görüşme ile ilgili “Ülke sorunlarını konuştuk” dedi. “Karşılıklı görüştük. Nezaket ziyaretiydi” ifadelerini kullanan Bilgen, “Cezaevinden çıktıktan sonra başka siyasetçiler ile de görüştüm. Muhalefetten hemen hemen her partiyle de görüştüm. Özel olarak yaptığımız bir görüşme değildi. Ülke gündemine dair sorunları konuştuk, siyaset konuştuk” açıklamasını yaptı.