Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in ev sahipliğinde, Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Büyükşehir Belediye Başkanları, Mersin'de bir araya geldi. Geleneksel hale getirilen Büyükşehir Belediye Başkanları Buluşması'nın 9'uncusu gerçekleştirildi.

Anka'nın haberine göre; CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'un da katıldığı buluşmanın ardından basın açıklaması yapılarak ortak deklarasyon yayımlandı. Deklarasyonu Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer okudu.

Büyükşehir belediye başkanları olarak düzenli aralıklarla gerçekleştirdikleri toplantı için ‘Akdeniz'in incisi' Mersin'de bir araya geldiklerini belirten Seçer, toplantıda belediyecilik odaklı çalışmalar konusunda iş birliği kararlılığının bir kez daha vurgulandığı, mevcut ekonomik tablo, enerji dönüşümü ve dijital dünyadaki gelişmelerde yerel yönetimlerin rolü hakkında fikir alışverişinde bulunduklarını belirtti.

“HUKUKİ AÇIDAN ENDİŞE VERİCİ BULUYORUZ”

Buluşmada, ülkedeki ekonomik zorlukların yanı sıra siyaset ve hukuk alanında yaşanan güncel gelişmeleri de değerlendirdiklerini vurgulayan Seçer, şöyle konuştu:

* “Bu çerçevede İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu hakkında başlatılan soruşturma, talep edilen siyaset yasağı ve yürütülen davadaki cezalandırma istemini hukuki açıdan endişe verici buluyoruz. Aynı şekilde CHP İstanbul İl Başkanımız Sayın Canan Kaftancıoğlu'na yönelik siyaset yasağını da içeren Yargıtay kararını kabul edilemez görüyoruz.

*  Tüm bu açılan soruşturmalar, davalar ve verilen kararların hukuki değil, yıldırma amacı taşıyan siyasi kararlar olduğu son derece açıktır. Aradan geçen üç yıla rağmen yerel seçim sonuçlarını hâlâ kabullenmediği açık olan bu anti-demokratik anlayışın ve çifte standartlı sistematik uygulamalarının farkındayız, bunu kararlılıkla reddediyoruz.

* Hukuk dışı kararlar, siyasi saldırılar ve linç kampanyaları demokrasiye ve adalete olan inancımızdan bizleri asla vazgeçiremeyeceği gibi vatandaşımıza olan hizmet azmimiz ile birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmektedir.”