CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Kuşadası'nda; Aydın Büyükşehir Belediyesi Toplu Açılış Töreni'ne katıldı.

Kılıçdaroğlu, üreten ve çalışan herkesin kazanmasını istediklerini belirterek, "Hiç kimse zarar etmemeli. Eğer çiftçi kadın 'Biz artık zarar etmiyoruz, batıyoruz' diyorsa çanlar çalıyor demektir. Kimsenin zarar etmediği bir Türkiye'yi vaat ediyorum sizlere" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun satırbaşları şöyle:

Adalet için sizlere söz veriyorum. Bu ülkeye adaleti ya getireceğiz ya getireceğiz.

 Baskılar kuruyorlar biliyorum. Belediye başkanlarımız üzerinde, medya üzerinde baskılar var biliyorum.

Onlara diz çökmeyeceğiz. Biz Kuvayi Milliye geleneğinden geliyoruz.

Üreten, çalışan herkesin kazanmasını istiyoruz. Hiç kimse zarar etmemeli. Eğer çiftçi kadın 'Biz artık zarar etmiyoruz, batıyoruz' diyorsa çanlar çalıyor demektir. Kimsenin zarar etmediği bir Türkiye'yi vaat ediyorum sizlere.

Millet İttifakı, her birimiz ayrı partiyiz. 6 lider bir aradayız. Demokrasi, kadın erkek eşitliği, Türkiye'nin bozulan sisteminin düzeltilmesi, adaleti gerçekleştirmek için, liyakat için bir aradayız. İstanbul Sözleşmesi yeniden hayata geçsin diye bir aradayız. Bütün bunları sağlamak için bir araya geldik, Millet İttifakı'nı kurduk. Millet İttifakı üzerine de baskılar, eleştiriler var.

 İşsizler ordusu var. 10 milyonu aşkın işsizimiz var. Üniversiteyi bitiren gençlerimiz işsiz. Bu tabloyu değiştirmek zorundayız. Bunun sözünü veriyorum. Bu tabloyu değiştireceğiz. Her alanda üreteceğiz. Herkes kazanacak.

Demokrasi için, beraber yaşamak için, KHK ile pek çok insanı haksız yere memuriyetten attılar, üniversitelerden attılar. Üniversitelerden atılan hocalarımızın bir kısmı yurt dışına gitti. Bu haksızlığı da bitireceğiz. Barış Akademisyenleri üniversitelerindeki kürsülerine döndüreceğiz. Haksız yere hapiste olanlar var. Avukatlar, Harp Okulu öğrencileri var içeride. Bu ülkenin en önemli hareketi olan Gezi Hareketinin mağdurları var içeride. Kadınlar var içeride. Bütün bunları değiştireceğiz. Bu ülkeye adaleti mutlaka ama mutlaka getireceğiz.

Sandığa gideceğiz, demokratik yollarla bir dikta yönetimini tarihe gömeceğiz. Göreceksiniz, baskıcı bir yönetimi tarihe gömeceğiz. En büyük güvencemiz bu ülkenin gençleri.