Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın üçüncü günde devam ediyor. Geçen yıl yaşanan orman yangınlarından iktidarın ders çıkarmadığı Marmaris’te çıkan yangınlarda bir kez daha görüldü. Geçen yıl 139 bin 503 hektarlık alan kül olurken Marmaris’te çıkan yangına yapılan müdahalelerin yetersizliği yine tartışma konusu oldu.

Bölgeye giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Yangının nasıl çıktığına yönelik bir tespitimiz var. Çalışmaların tamamlanmasını bekliyoruz. Bir kimlik tespit edildi" derken Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, yangında 3 bin hektarlık alanın etkilendiğini belirterek, "Her türlü tahsis işlemini dedikoduya mahal vermemek için iptal ettik" ifadelerini kullandı. Kirişci, yangına yakın bölgelerde ikamet eden 274 kişinin tahliye edildiğini belirtti.

YAZLIK SARAY SÖZ KONUSU OLUNCA...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, uzun süre ortada görmedikleri helikopter ve uçakların; orman yanının AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Okluk Koyu’ndaki yazlık sarayına yaklaşmasıyla harekete geçtiklerini belirtti. Açıklama yaptığı yerin hemen arkasında çıkan dumanı gösteren Öztunç, “Arkamızda yanan bölge, cumhurbaşkanlığı sarayının hemen dibi... Cumhurbaşkanlığı sarayına yaklaştı yangın; hemen uçaklar, helikopterler, hemen bir hareketlenme oldu” dedi.

Öztunç’un bölgedeki gazetecilere yaptığı açıklamanın ilgili bölümü şöyle:

“Neredeydi bu helikopterler? Dün önceki gece neredeydi bu uçaklar, helikopterler? Ama bugün var; Allah için yalan söylemeyelim. Bugün helikopterler ve uçaklar var çalışıyor. Niye var biliyor musunuz; çünkü yangın cumhurbaşkanlığı sarayına dayandı; o yüzden var. Arkamızda yanan bölge, cumhurbaşkanlığı sarayının hemen dibi... Cumhurbaşkanlığı sarayına yaklaştı yangın; hemen uçaklar, helikopterler, hemen bir hareketlenme oldu. Orman yansın, önemli değil ama saraya yaklaşınca hemen müdahale ediyorlar.”