Korkusuz Gazetesi yazarı ve eski milletvekili Barış Yarkadaş, AK Parti kulislerine dayandırdığı yazısında, parti yönetiminin, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın ihracı talebiyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la görüştüğünü yazdı. AK Parti kurmaylarının Arınç’ın sözlerini hatırlatarak “İhraç edilmesi gerekir’’ görüşünü ilettiklerini belirten Yarkadaş, "Kurmaylarının görüşlerini dinleyen Erdoğan, 'İhraca gerek yok. Küskün sayısını artırmayın' yanıtını verdi" dedi.

Erdoğan’ın verdiği bu cevabın ardından, Arınç’ın dosyasının 'şimdilik' rafa kaldırıldığını vurgulayan Yarkadaş, şu kulis bilgisini aktardı: "Ancak dün konuştuğum AKP’li bir kaynağım, 'Disiplin Kurulu önümüzdeki günlerde toplanacak. Bu konu muhtemelen orada da gündeme gelecektir' ifadesini kullandı. Ancak AKP’li kaynağım da Erdoğan’ın 'Küskün sayısını artırmayın' talimatının ardından Arınç’ın disipline gönderilmesinin ‘imkansız’ hale geldiğini belirtti."

Arınç, Türk Demokrasi Vakfı’nın yeniden açılış töreninde yaptığı konuşmada, iktidara eleştirilerde bulunarak, “Kral Çıplak… Bunu söylememiz gerekir’’ demişti.