Üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in katili Cemal Metin Avcı’ya verilen “haksız tahrik” indirimi tartışmaları da beraberinde getirdi. “Haksız tahrik” indiriminin yeniden düzenlenmesi için talimat veren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kabine Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularına yanıt verdi.

Haksız tahrik indirimi üzerine çalıştıklarını ifade eden Bakan Bozdağ, “Tartışmaya açtık. Tartışılacak bu konu önemli bir konu. Uluslararası hukuka bakıyoruz. Oralarda nasıl yürütülüyor” dedi.

‘BİRAZ ZAMAN ALACAK’

Kademeli formülü incelediklerini, bütün Avrupa’ya bakacaklarını belirten Bozdağ, “Dünyada her ülkede tahrik var da nasıl yapıyorlar, fark var mı, ona bakıyorlar. İnceledikten sonra çıkacak. Oralarda nasıl, onları bir görelim. Ondan sonra karar vereceğiz” diye konuştu.

Bu konuda bütün tartışmacıları takip ettiklerini, Türkiye’deki ceza usulcülerinden görüşler topladıklarını belirten Bozdağ, çalışmanın tamamlanma süresine dair, “Zaman alacak. Çok önemli bir konu. Bu döneme yetişmez. Yeni yasama dönemine kadar biter” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim için önemli olan mukayeseli hukuk. Başka ülkeler konuya nasıl bakıyor, nasıl uyguluyor, oraları gördükten sonra bir değerlendirme yapacağız. Haksız tahrik her ülkede olan, yüzlerce senedir uygulanan müessese. Bizim ciddi bir değerlendirmeye ihtiyacımız var. Biraz zaman alacak. Çalışacağız. Şu anda yapacağımız bir düzenleme yok ama çalışıyoruz.”