UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. Eleme Turu rövanş maçında Arabam.com Konyaspor, Lihtenştayn temsilcisi Vaduz’u konuk etti. MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadı’nda oynanan maçı hiç beklenmedik bir şekilde 4-2 kaybeden Konyaspor’un Avrupa macerası sona erdi.

Vaduz’un gollerini Cedric Gasser (2), Manuel Sutter ve Tunahan Çiçek kaydederken, Konyaspor’un golleri penaltıdan Guilherme Sitya ve Amir Hadziahmetovic’ten geldi.

Deplasmanda 1-1 berabere kaldığı rakibi karşısında Konya’da ağır favori olarak çıktığı maçta öne de geçen Konyaspor, peş peşe yediği gollerle soyunma odasına 2-1 yenik girdi. İkinci yarıda baskısını arttırdığı dakikalarda yediği şok gollerle farklı geriye düşen temsilcimiz, kalan dakikalarda bir gol bulsa da elenmekten kurtulamadı.

KONYASPOR ÖNE GEÇTİ

Karşılaşmada 16. dakika oynanırken Hadziahmetovic’in ortasında topu önünde bulan Calvo’nun vuruşunda Fasso’nun çizgiden çıkardığı topu önünde bulan Rahmanovic meşin yuvarlağı bekletmeden kaleye göndermek istedi. Bu oyuncunun şutunda Fasso topa elle müdahale etti. Hakem Guillermo Cuadra Fernandez penaltı noktasını gösterdi.

Penaltı için topun başına geçen Guilherme’nin vuruşunda meşin yuvarlak 18. dakikada ağlarla buluştu. Maçın 21. dakikasında Paz’ın sol çaprazdan sert şutunda, kaleci Büchel topu güçlükle kornere çeldi.

PEŞ PEŞE ŞOK GOLLER

Vaduz, üç dakika içinde bulduğu iki golle öne geçti. Gajic’in kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde yükselen Gasser, 28. dakikada kafayla topu ağlara gönderdi. Bu golden üç dakika sonra konuk ekip öne geçti. Geriden oyun kurmaya çalışan Konyaspor’da Calvo’nun pasında Uğurcan Yazgılı topu Sutter’e kaptırdı. Bu oyuncunun şutunda meşin yuvarlak kaleci Sehic’in solundan 31. dakikada ağlara gitti.

Soyunma odasına beraberlikle girmek isteyen Konyaspor, ilk yarının sonunda net bir fırsatı harcadı. Maçın 44. dakikasında Muric’in ortasında Muhammet Demir’in yakın mesafeden volesinde kaleci Büchel gole izin vermedi.

FARK AÇILDI

İkinci yarıda beraberlik için baskısını arttıran Konyaspor, yakaladığı pozisyonlarda kaleci Büchel’in geçmeyi başaramadı.

Karşılaşmanın 67. dakikasında ise maçta iki farklı geriye düştüğü golü ağlarında gördü. Kendi yarı sahasından aldığı topla ilerleyen Gabriel Işık, dört Konyasporlu futbolcudan sıyrıldıktan sonra topu Sasare’ye aktardı. Üçe bir yakalanan Konyaspor savunması, Sasare’nin pası sonrası kaleci ile karşı karşıya kalan Tunahan Işık’ın golüne engel olamadı.

Maçın son bölümünde 88. dakikada Cedric Gasser ile bir gol daha bulan Vaduz, farkı üçe çıkardı. Konyaspor’un uzatma dakikalarında Amir Hadziahmetovic ile bulduğu gol, sonucu değiştirmedi. Sahadan 4-2 galip ayrılan Vaduz, bir üst tura yükseldi.