Yine yeni bir günün “sonundan”herkese merhaba . Bir önceki yeni bir gün gibi. Bugün ve yinelenen her gün gibi. Her günün yeniden başlayıp, ta ki diğer günün sabahına varana dek yenilendiği gibi. Gün bitmiyor,yenileniyor. Her yeni gün bize yeni bir lütuf oluyor. Her gün bize, tekrar tekrar verilmiş yeni bir şans gibi. Üstelik beş yapraklı. Bize kalansa günün bittiğini düşünmekten çok yenilenmiş olmasını bilmek bana göre. Dün de kalanın, yeni gün için fayda sağlayacağı tecrübesi gibi. İyi ya da kötü. Her ne yaşanıyorsa yenilenen bir diğer gün için fayda sağlıyor demektir . Ve yarın için hazırlanmış yeni bir insan demektir . Ya dünden kalanla yarına devam edersin ya da dün dünde kalır yoluna devam edersin. Devam ederken de dünden kalanın çıkarları sana yol olur. Yenilenen her gün demek bize yenilenen tekrar tekrar hayat demek.

Bu büyülü topun içinde farketmeden başımız dönüyor! Döndükçe güzellik buğulanıyor . Silmek gerek,buğulanan camı silmek gerek. Net olarak görmek ve yaşanılana değer vermek gerek. Son üç yılımda hayatıma sağlık bulma yolunda giren onca insanın yaşadığı hayatlar, bana tek bir şeyi özetliyor; yaşamak ertelenmez!

Zaman geçiyor,gün yenileniyor. Aslına bakarsanız her gün hepimiz yeniden doğuyoruz. Bize bahşedilen bedenlerle orantılı devam eden en önemli şey de zaman. Zaman bize katıyor. Bize de içini doldurmak kalıyor. Ve bunu da gerçekten kıymetini anlayan insanlarla geçirmek en büyük lütuf. Hayatlarının en zor günlerini benimle ve benim gibi bir çok hemşireyle geçirmek zorunda kalan güzel insanların gülebildiği anlarda kalabilmek dileğim. Bugün geriye baktığımda hissettiğim en güzel duygu burnumla , şapkamla , gülen suratımla ve geveze halimle beni seven o insanlar. Her birini tek tek anıyorum. Bugünse kalbimde Aiana var . Işığın ruhunla huzur bulsun.

Ve bugün sizlere bir Palyaço Hemşire’nin verdiği sözle devam etmek istiyorum.

“Var oldukça insanlığın hastalık olarak gördüğü olumsuz bedensel ve ruhsal çöküş durumunu en az mutsuzlukla, hatta ve hatta tamamen mutlulukla atlatacağına söz veriyorum. “

“Burun sözü.”

Kendinize,insana, doğaya ve hayvana iyi bakın. Sevgimle .