Yeni bir düzen kurmak ne kadar zor gelse de bunu başarıp kendi düzenimizle,dönen büyülü topun içinde diskoya devam edelim istiyorum. Bu eğlenceli topta bana eşlik eden milyon insanla aynı güne uyanmak başımıza gelen en kıymetli ve en delice şey . Disko topu. Her bir insan bambaşka renk . Her birimiz bambaşka bir disko topu . Şöyle bir bakın ve mutlu olan insanların neden mutlu olduklarını düşünün.

Kendilerine dayatılanı ya kabul edip yoluna bakanlar ya da dayatılana kafa tutanlar mutlu . İki seçenekten başkası da yok gibi . Ancak ki dayatan olmadığınız sürece . Tabi doğarken bile dayatılmış bir düzen içinde olduğumuzu da bir yana koyarsak . Yaşam başlı başına bir dayatma .Dayatmalar yetmiyor sistemin içinde , çalışma hayatında yaşadığımız dayatmalar da insanlık dışı.

Tüm bunları bir kenara koyuyorum ve son zamanlarda başka başka yerlerde çalışan bir çok meslektaşımla bir araya geliyorum . Görüyorum ki her biri bir diğerinden daha mutsuz . Hemşirelik kadar özel bir mesleğin,mesleği icra eden de yarattığı zor psikoloji yetmiyor gibi sistem de iyice köleleştirmeye zorluyor . Daralan ruhlarımız bizi bu işi yapmaktansa bırakmaya itiyor. Sadece hemşirelik değil elbet . Bir çok hekim arkadaşım da fazlasıyla zor şartlar altında. Kimi zorba bir çalışma sistemine uyup gidiyor mecburiyetten , kimi yaşamına değer vermek çabasıyla uzaklaşıyor meslekten . Sistemin sağlayamadığı değeri kendine vermeye çalışıyor. Yeni bir iş bulma arayışına,nitelikli binlercesi katılıyor başka başka ülkelerde. İşsiz kalan veya iş bulamayan nice nitelikli insan faydalı birer birey haline getirilmeli. Çalışanların motive edilmeye ihtiyacı var.

Bugün bu salgın biter yarın Maymun iştahlı başka bir salgın başlar…

Hastaları motive etme ve terapötik mizahla tedaviyi yüzde yüze getirme gayesiyle çıktığım bu Palyaço Hemşireliği yolunda sadece hasta ve yakını odaklı olmaktan ziyade personelin de ihtiyacı olduğunu hep dile getirdim . Kurumsal olarak öncelikle personeline değer veren kurumlar, hizmet verdiği herkese değer verir . Hizmet anlayışımız personel odaklı da olmalıdır. Güleryüz istediğiniz bir çalışanın yüzünü güldürmelisiniz . Ancak ki şu dönemde oldukça zor. Ki bizler de zoru başarmaya çalışıyoruz. Haklarımız , çalışma şartlarımız birilerinin keyfi istekleri altında yok olup gitmesin temennim. Bu nedenle hastanelerde personele hizmet veren motivasyon hemşirelerimiz de olacak. Bunun yayılması için elimden geleni yapacağım.

İnsanla uğraşmak zordur ancak hasta insanla uğraşmak daha zordur . Bu nedenle sağlık sisteminin şartlarının iyileştirilmesine ,emeklerin kıymet görmesine ihtiyacımız , her günden daha fazla var. Üretmemiz ve birbirimize faydalı olabilmemiz için biraz gülmeye ihtiyacımız var.