Hayal ettiğimizin ötesinde, paylaşımcı,yaşatan bir anlamı vardır. Donör, bağışlayan,armağan eden kişi anlamına gelmektedir . Kemik iliği nakli için kök hücre bağışı yapan kişiye donör denir . Tabi bir kişinin kök hücre donörü olması için doku uyumunun olması da şarttır .

18-55 yaş arasında sağlıklı her birey bağışçı olabilir. Alkol,sigara kullanmak engel değildir . Bulaşıcı hastalık, daha önce gönüllülükten red almış veya onkolojik hastalık geçirenler donör olamaz .

İlk olarak donör olmaya karar verdiğinizde Türkök veya Kızılay’a giderek donör olmak istediğinizi bildirin .Burada size gerekli bilgiler soruluyor ve bi kaç tüp kan alınıyor . Verdiğiniz kandan donörün doku grubu çalışılıyor. Sonrasında Türkök veya dünya bankası veri tabanında bilgileriniz saklanıyor. Hastanelerde ihtiyaç durumunda,Türkök veri tabanından yapılan aramalarda uyumlu donör varsa gönüllüye ulaşılıyor. Kök hücre naklinde sadece doku uyumuna bakılıyor. Kan grubu uygunluğu şart değil. Doku grubu uyumlu ise gönüllünün bulaşıcı hastalık testleri yapılıyor. Negatifse işlemlere başlanıyor. Kök hücre bağışı iki yöntemle yapılıyor . Biri kemik iliğinden diğeri damardan kök hücre toplanmasıyla . Donör de bu yöntemlerden birine karar verebiliyor ancak hastanın ihtiyacına göre hekim yönlendiriyor .  Yazılardan, videolardan bakarak yanlış fikirlere kapılıp korkutucu gelebiliyor bu süreçler . Bahsettiğimiz bu iki yöntemden biriyle  olacağınız uyumlu donör nakil olacak kişi için oldukça hayati önemli. Hastanın korkularını düşünürseniz eğer bu bağış sizin için onlara bir armağan olacaktır. Daha detaylı bilgi almak için http://www.kemikiligi.org.tr adresini inceleyebilir, birebir kuruluşlara gidip bu konu hakkında bilgi edinebilirsiniz .