Ben bir insanım. Senin gibi, onun gibi…

Ruhuma sarılmış etten bir bütünüm. İnsan olarak senden farklılıklarım var bedenen, senin de olduğun gibi. Belli bir kalıp içinde ikiye ayrılıyoruz. Kadın ve erkek olarak. Nihayetinde insanız. Tek farkla. Düşünce. Düşünebildiğimiz kadar insanız. İnsan kalabildiğimiz kadar düşünceli…

Benim de elim ayağım var, benim de gözlerim , kirpiklerim var. Ağlayınca akan gözyaşlarım , sevinince gülen kaz ayaklarım var. Çok sevdiğim saçlarım var, senin de var. Saçlarım da tıpkı elim ayağım gibi. Kalbim gibi. Bedenime ait parçalardan biri .

Bizi, insanı var eden her şey gibi. Etten örülü bedenim beslenen ruhumla canlanıyor. İşte burada devreye duygular giriyor. Duygularla doyan zihnim de bedenim de bana güzelliği hediye ediyor. Güzellik iyiden geliyor. İyi düşüncelerden, iyi insan olmaktan.

Maddesel bir gerçeklik var ki doğduk,büyüdük, yaşayıp tekrar döneceğiz dünyaya. Toprakla bütünleşip tekrar dünya olacağız. Ölümle biten yaşam dünyada yine toprakta hayat bulacak . Yaşamak varken birbirimize bu dayatmalar da niye? Sende de olan,bende de olan bu saçımla senin derdin ne? Benim mememden sende de var, derdin ne? Gördüğün et bütünlüğünden başka ne? Düşüncelerin neden kirli? Saçlarımdan sana ne? Senin saçınla benim saçım arasındaki fark ne? Sende de var bende de…! Senin saçlarına var mı lafım? Var mı senin de tişörtünden görünen memelerine lafım? Sende de var meme bende de. Yaradılışını bildiğimiz bu bedeni örtmüşüz örtmemişiz kime ne? Bilmiyor musun giysinin ardında yaratılanı? Seni çıldırtan ne ?

Neden kadın örtsün saçı sadece? Erkeğin de saçı yok mu ? Sen de insansın ben de.  Bu kadar yaşamayı zor kılacak ne var düşüncelerinde? Toprak olmayacak mıyız sonunda? Etle derdin ne? Kirli düşüncelerle, dayatılmış zorba yaşam gayeleriyle birbirimize ettiğimiz kötülük de niye? Yok etmek kolay peki ya yaşatmak?

Yaşayabildiğin, yaşatabildiğin sürece insansın sen de, ben de. Bende olup da sende olmayan ne? Neden kadına bu zulüm?

Erkeğin saçı yok mu…? Erkeğin memesi yok mu? Hem nedir bu meme görünce din düşkünlüğü? Nedir saçını gördüğün kadına yaftalamaların? Sen de insansın ben de. Kirli düşüncelerinizi çekin kadının üstünden, dayatmalarınızı çekin. Korkuyor musunuz yoksa kadından? Keza başka türlüsü açıklanamaz. İnsan insana neden yapsın ki zulüm? Sen de insansın ben de.

Ben doğurabiliyorum sen de…
Bunu mu kıskandınız?
Peki her birimiz bir anadan doğmadık mı?
Bu kadına zulüm niye?
Kadına dayatmalar niye ? Çekin kirli ellerinizi , kirli düşüncelerinizi kadınların saçından, başından,memesinden…Sende de var bende de.  

İnsanca yaşamak ve yaşatmak umuduyla.

Kendinize, insana , hayvana ve doğaya iyi bakın.