Farklı olduğunuzu düşünüyor musunuz ?

Neye göre farklıyız ya da ?

Çoğunluğun içinde azınlıktaysanız farklısınızdır.

Farklılık ötekilerden sizi ayıran özelliğinizdir, tek olmanızdır, az olmanızdır.

Normalden ayrı olarak alışılagelmemiş her şey farklıdır.

Ya Down sendromlu bireyler normal de bizler anormalsek?

Dünya tamamen Down sendromlu bireylerden oluşsaydı şu zamana kadar ve bir tane sendromu olmayan bir birey doğsaydı, onlar için farklı olan da “O”olmayacak mıydı ?

Peki bu durumda farklı olan kim olacaktı ?

Bir çocuk düşünün, hem down sendromlu hem de lösemi teşhisi konulan…Çocuklarda yaşın önemi kalmıyor o zaman, öyle bir olgunluk ile karşılaşıyorsunuz ki onlar bizden daha aklı başında birer birey olarak davranıyor.

Ama bizler,onlar çocukluklarını yaşasın istiyoruz…

Duygularıyla,akıllı davranışlarıyla ve bir de her şeye rağmen hayat dolu davranışlarıyla yaşamı size sorgulatıyorlar.

Her biri ders verir nitelikte,bir hastane odasında, güçlü duruşuyla hayata meydan okuyor. Onlar bu denli güçlüyken,hayatı onlar için güç hale getirmemeliyiz. Lösemi tanısı oldukça zorlu süreçleri beraberinde getiren bir hastalıktır.

Pediatrik kemik iliği nakil ünitesinde çalıştığım süre boyunca çocuk hasta bakmadım. Onlar çocuk yaşta bir hemşire ile arkadaş oldular.

Birlikte gülüp,birlikte ağladık.

Sevginin gücüne inanıyorum.

İnandığımız yarınlar bize sevgimiz ile geldi.

Sevgi ile bir sonraki günü doğurduk. Batan bir güneş bize bir yerlere doğan güneşi anlattı. Olumsuzluğa değil güzele baktık.

Bunu lösemi tanısı almış her bir hastamla beraber yaptık.

Meslek hayatımın bana en çok “beni”anlatan ünitesi Pediyatrik Kemik İliği Nakil Ünitesi oldu.

Bana beni veren,onlar için en doğru yerde olduğumu hissettiren bu kıymetli çocuklar, bu hastalığın hakkında bilinçli,cesur, güçlü ve dirayetlidirler.

Bunun yanı sıra lösemi, bulaşıcı bir hastalık değildir. Aksine sizden,sağlıklı bir insandan gelebilecek herhangi bir enfeksiyona karşı bağışıklığı güçsüz, korunması, dikkat edilmesi gereken hastalardır.

Lösemi haftası bunun farkında olmayanlara ulaşmak, onları bilinçlendirmek için 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Farkındalık Haftası olarak anılır.

Güçlüyüz.Farklıyız.Farkındayız.