Pazar günü olmasına rağmen, erken buluşuyoruz CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ile. Belli ki Tekin hafta sonu da güne erken başlıyor.

Halkın Otobüsü ile heyecanlı İstanbul yolculuğu başlıyor. Sessizce homurdanan halk ile buluşmaya gidiyoruz.  

Önce Tuzla Bit Pazarına uğruyoruz. Yetkililer izin vermediği için, bugün Pazar  açılmamış. Yine de; tek tük esnafı Pazar  yerinde görüyoruz. Onlarca vatandaş da ucuz bir şeyler bulmak umudu ile Pazarda. Tekin, vatandaşlar ve esnaf ile tek tek sohbet ediyor. Hoşgörü ve sabır ile herkesi dinliyor ve önemli sorunları, ilgilenmek için  not alıyor.

  Beşiktaş üzerinden Eminönü’nü hattını izleyerek, Yenikapı’daki Adıyaman Tanıtım Günleri etkinliğini ziyaret ediyoruz. Yol boyunca otobüsü birçok kez halk tarafından durduruluyor. Fotoğraflar çekiliyor. Her kesimden insan, gözlerinde iyimserlik ve umut. Eminönü’nü geçtikten sonra, Tekin yol kenarında yürüyen bir grup genci otobüse alıyor. Gençler TÜRGEV’in etkinliğine gidiyorlarmış. Önce tedirgin olan gençler, otobüsteki hoşgörülü  atmosferin etkisi ile rahatlıyor.

Umutlu ve iyimser müzik parçalarının etkisi ile geçtiğimiz yollarda turistler bile dans ediyor. Tekin, sıra dışı bir çalışma enerjisine sahip. Tüm gün boyunca otobüste ayakta duruyor.    

Yol güzergâhı boyunca Tekin, kimlik, yaşam tarzı ve siyasi yaklaşım farklılığı gözetmeksizin, herkesi adeta yüreği ile kucaklıyor.  

Sohbet ilerledikçe halk; doğru siyasi yaklaşımın sorunlarını çözeceğini hissediyor. Dolaysıyla halkın, Tekin ile diyaloğu ilerledikçe; özgür ve müreffeh bir yaşam hayalinin halkın zihninde ete kemiğe büründüğünü, insanların iyimserlikle bakan gözlerinden seziyorsunuz. Tekin’in bilgi dağarcığı zengin ve hafızası güçlü. Sosyolog titizliği ile sorunları analiz etmesinden ve çözüm önerilerini tarihi örnekleri ile zenginleştirmesinden anlıyorsunuz bunu. 

Derin halk sevgisinin, mütedeyyin ve muhafazakâr kesimin, Tekin’e olan ilgisini artırdığına tanık oluyoruz.

Tekin, iktidarın politikalarını teşhir ederken, iyimser bir söylem ile somut çözüm önerilerini halk ile paylaşıyor. Halkın yorumları ile, çözüm önerilerini zenginleştiriyor. Bu atmosfer, halktan oluşan umudu ve değişim iradesini daha görünür kılıyor.

Tekin; yaşadığımızın derin ekonomik ve siyasi krizi aşmanın yolunun, muhalif siyasetin sokakta ve meydanlarda halk ile bütünleşerek bulunabileceğinin altını çiziyor. Demokrasinin tanımının değiştiğini, günümüzde demokrasinin en doğru tanımının “yurttaşın ödediği verginin nereye harcandığını denetleyebilmesi” olduğunu vurguluyor ve “maalesef bunun ülkemizde mümkün olmadığını” ifade ediyor. Önümüzdeki seçimlerin “demokrasinin kader seçimi olduğunu” eklemeyi de ihmal etmiyor.

Tekin, yaşama dokunmayan ve halk içinde yeşermeyen siyaseti “sentetik” olarak nitelendiriyor.

Halka sevgi ve saygı duyan siyasetçiyi halk yanıtsız bırakmıyor. Tekininin ayağının değdiği her yerin CHP’nin miting alanına dönüşmesinden anlıyoruz bunu. 

Tekin, tüm konuşmaları dikkatle dinliyor. Sefalet ve yoksullukla boğuşan insanlara içtenlikle ellini uzatıyor. Pratik, somut çözüm önerilerini yalın ve çarpıcı bir dille halk ile paylaşıyor. Fikir tetikçilerinin sokakta suni olarak yaratmaya çalıştığı tozpembe atmosferin, Tekin, yine sokakta halk ile bütünleşerek dağıtılmasına ciddi katkı sunuyor.

Yolculuk boyunca ve Adıyamanlılarla buluşma etkinliğinde; halk ile bütünleşmenin ve çözüm önerilerini halk ile birlikte oluşturmanın mucizeler yaratabileceğine somut pratik yaşamda bir kez daha tanık oluyoruz.

Not: Sayın Gürsel Tekin ve ekibine, kusursuz misafirperverlikleri için teşekkürler...