Büyük ve köklü geleneğe sahip her devlet, kayıt tutar ve unutmaz. Liderini, yöneticisini, bürokratını hep kaydetmiştir. Ne yer ne içer, kimle evlenir? Evlendiği kişi kimdir, ailesi kimlerdir? Hep kayıt altına alınır. Üstelik bu durum şimdi olan bir şey değildir. Devlet, birikim demektir. Biriktirmek, kaydetmek demektir.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün akşam saat 22.00’da sosyal medya hesabından önemli bir bilgi vereceğini duyurmuştu. Saat 22:00 tüm Türkiye ekran başına toplandı. Saat 22:00’da CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Şahıs ve ailesine direnen vatansever bürokratları anlatmak istiyorum. Bir de bir ıslak imza ile hazineden 6 milyar TL'nin nasıl iç edildiğini..." diyerek bir video paylaştı.

Kılıçdaroğlu, kendisine ulaştırılan bir yolsuzluk belgesini açıkladı.

Kemal Kılıçdaroğlu, bürokratlara çağrısının karşılık bulduğunu Cumhurbaşkanlığı sarayında alınan kararlara ‘direnildiğini’ kaydetti. CHP lideri, söz konusu bürokratların kendisine yolsuzluk belgelerini yolladığını kaydetti.

"Bazıları saraydaki şahıs tarafından imzalanmış" diyen CHP lideri "Beytülmal'e el uzatan belgelerin arkasında kim var hepimiz görüyoruz" dedi.

" BEYTÜLMALIN HAKKI BEŞLİ ÇETEYE PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR"

Kemal Kılıçdaroğlu; Bir belgeyi anlatayım, 3 Nisan 2018, bir açık ihale yapılır, bu ihaleye 15 firma katılır. İhalenin bedeli 3 milyar 198 milyon 743 bin 127 lira. Ama kazanan firmaya bu ihale verilmez çünkü beşli çeteden değil. Bu nedenle ihale iptal edilir ve aynı iş yeniden ihaleye gelir. 21 Ağustos 2020'de ihale açılır. Aynı iş bu kez 3 milyar 200 milyona değil, 9 milyar 449 milyon 995 bin 834 liraya beşli çeteye peşkeş çekilir. Saray'daki şahıs ne için imza atıyor anladınız mı? Aradaki 6 milyarlık fark için. Tek bir imza ile 6 milyar lira çeteye peşkeş çekiliyor. Hazine'nin kasasını soyanlar doymamış, daha da çok para istemişler ve imzalamak zorunda kalmış.

Aslında ben bugün size Saraylı ve ailesinin yaptığı bir yolsuzluğu daha anlatmak için gelmedim. Bunların yolsuzluğu artık sağır sultan için bile yeni değil. Ben bugün hala devletimizde vatanseverler var demek için, direnenler var demek için sizleri evime davet ettim ve bu vatanseverler yüzlerce belgeyi göndermeye devam ediyorlar dedi.

Bir uyarıda benden, Yolsuzluğu yapar geçerim, ihaleyi yandaşıma verir komisyonumu alırım, kimse duymadan şuraya da bir villa kondururum gemicikler alırım demek; çocuksudur, hayalidir. Attığınız her adım, içtiğiniz her bardak su kayıt altındadır. Unutmayın…Türkiye Cumhuriyeti, 3 bin yıllık bir geleneğin üzerine oturmuş köklü bir devlettir. Ve asla kanunsuzluğu, talanı ve kural tanımazlığı unutmaz.

Sadece biriktirir!

Bugün çıkmasa yarın çıkar…