Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) son nüfus verilerini açıkladı, bende Ankara’da yaşadığım İlçe olan Etimesgut’un nüfus verilerini merak ettim.
Etimesgut Türkiye'nin 44 ilinden daha fazla nüfusa sahip, Ankara’nın en büyük 5. Türkiye’nin ise 16. ilçesi durumunda.

Araştırma yaparken Etimesgut Belediye’nin sosyal medyada hesaplarına da baktım, Belediye Başkanı Enver Demirel ilçenin nüfusu artı diye seviniyor. 4 dönem Belediye Başkanlığını görevini yürüten Enver Demirel dışında kimse hayatından memnun olduğunu düşünmüyorum.

Etimesgut’ta komşu ilçeler Çankaya ve Yenimahalle Belediyeleri herkesin yaşamak için öncelikle tercih ettiği yerlerdir, bu iki İlçe belediyesi CHP yönetiminde oldukça başarılı işler yapıyorlar, MHP’li Belediye Başkanı Enver Demirel yönetiminde Etimesgut genelinde baktığınız zaman 600 bin nüfus olmasına rağmen İlçe adeta koca bir köy görünümünde yeşil alan nerdeyse yok, kültür sanat yok, Sosyal yaşam yok, katılımcılık yok. anlayacağınız Etimesgut’ta “yok oğlu yok”, ne var beton yığını iç içe sıkışmış nefes alamayan bir kent durumunda. Ankara Büyükşehir belediyesi 2019 yılında CHP’ye geçince Mansur Yavaş Etimesgut’un 20 yıldır çözüm bulunamayan trafik vs bir çok sorununa çözüm üretiyor.

Yerel kalkınma’ dünya üzerindeki birçok ülkenin yönetim politikalarını etki altına alan, yönetimde salt büyümeyi değil, büyümedeki sosyolojik gelişimi de dikkate alan önemli bir paradigmadır. Kavram olarak bir iyileşme anlamını taşıyan kalkınma, katılımcı ve eşitlikçi yapısıyla kamu politikalarının gelişiminde önemli bir rol oynamaktadır. Kalkınma ile birlikte geleneksel yol ve yöntemler küreselleşme olgusunun potasında harmanlanmış ve gündeme yerel kalkınma gibi çok önemli bir kalkınma anlayışı ortaya çıkmıştır.

4 dönem gibi uzun bir süre belediye başkanlığı görevini sürdüren Sn Enver Demirel’e sormak istiyorum, görev sürenizde beton yığını haline getirdiğiniz Etimesgut’ta sosyal Belediyecilik’te katılımcılıkta, Kent dinamikleri oluşturmakta, yerel kalkınmada Etimesgut’ta değer katmakta, yeşil alan oluşturmakta ne yaptınız?