Belediyeler , ülke sınırları içinde yerleşik olan değişik büyüklükteki kasaba veya kent gibi yerleşim yerlerinde yaşayan başta insan olmak üzere tüm canlıların ortak ve yerel nitelikteki ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla belli bir hukuk düzeni içinde oluşturulmuş anayasal kuruluşlardır.

Yerel yönetimler halka en yakın birimler olmaları ve yerel halkın ihtiyaçlarını yerinde tespit etmeleri sebebiyle hizmet üretiminde önemli bir yere sahiptirler.

Burdur Belediye Başkanı Sayın Ali Orkun Ercengiz’i geçtiğimiz günlerde ziyaret ettim. Kendisi ile uzun uzun yerel yönetimler üzerine sohbet ettik, kendisi projelerinden bahsetti geçen 8 yılda çok önemli işlere imza atmış, bir çok projesini yerinde görme fırsatı buldum. Burdur’da Halk Başkana Bizim Ali lakabını takmış her siyasi görüşten insan tarafından sevilen bir isim olmuş, ikinci döneminde seçildiğinde ilk döneminde aldığı oy oranını artırmış.

 

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz sohbetimizde şunları söyledi: ''Belediyeler olarak görevimiz halka en iyi hizmeti sunmak toplu taşımadan, çevre temizliğine, sosyal yardımdan, Ucuz suyu her eve ulaştırmak gibi başlıca temel görevlerimiz var.

Son günlerde elektrik faturalarına gelen zamlar vatandaşın cebini yakıyor, burdan şunu kamuoyuna sizin aracılığınızla söylemek istiyorum, belediyeler her eve su veriyor ve çok düşük maliyetlerle ucuz suyu her haneye ulaştırıyoruz, bunu yapıyoruz alt yapımız ve teknik tecrübemiz var.

Belediyelere elektrik üretimi ve dağıtımı işini versinler biz yaparız, halka nasıl ucuz düşük maliyetli su verebiliyorsak, elektrik üretimide yaparak halka düşük maliyetli arada dağıtım şirketleri olmadan ucuz enerji verebiliriz.

Biz göreve geldiğimiz ilk dönemde yaptığımız projelerden birisi olan belediyemizin hizmet ve destek birimlerininde yer aldığı kapalı alanı 5.000 m2 olan,Sultanderesi Hizmet Kampüsünün harcadığı elektrik enerjisini çatısında bulunan güneş panelleri ile karşılamak üzere yenilenebilir enerjiden yararlanıyoruz.

Böylece yıllık 6.000.000 Kw/h olarak tüketilen elektrik 600 kWe kapasiteli Güneş Enerjisi Santrali ile elektrik enerjisini, güneş enerjisi ile karşılayarak enerji verimliliği sağlanması konusunda, çevreci bir anlayışla belediyemize ekonomik kazanç sağlıyoruz…

Burdur Gölü'nün çekilen alanlarına güneş enerji sistemi (ges)yapılması sureti ile hem yenilenebilir enerji üretimi yaparız hemde çevreyede zarar vermeyiz…''

Bir gazeteci olarak şunu söylüyorum: Türkiye’nin Burdur Belediye Başkanı Sayın Ali Orkun Ercengiz’in bu açıklamasını, tartışması gerektiğini düşünüyorum ve önemli buluyorum, Su dağıtımı yapan belediyeler elbette ki elektrik üretimi ve dağıtımı yapabilir.