Prof. Dr. Faruk Şen

Hükümet her geçen gün daha sorunlu günler yaşıyor. Bu açıdan artık Türkiye’de erken seçim kaçınılmaz oldu. Muhalefet erken seçime hazır olmalı. Erken seçim isteyip, bu konuda hiçbir atılım yapmayan muhalefetin erken seçim istemesi oldukça güç olacak.

Her geçen gün Türkiye’nin sorunları artıyor. Artık hükümet erken seçimden kaçamaz, kaçmayacak. Şu anda muhalefette doğru düzgün seçim hazırlığı yapmamış konumda. Bu açıdan devletin imkanlarını kullanan hükümet seçimden daha avantajlı çıkacak. Tayyip Erdoğan tekrar Cumhurbaşkanı seçilme şansına sahip olacak. Bütün bu gelişmeler nezdinde, Türkiye’de en geç 2022’nin Eylül ayında erken seçim olacak fakat bu seçimin galibi muhalefet olmayacak. Bunu herkes görsün.

Artık seçimi kimse önleyemeyecek. Herkes Tayyip Erdoğan’ın işlevine konsantre oldu. Gidecek mi, gitmeyecek mi tartışılan bir konu. Gözler Tayyip Erdoğan’ın iktidarı bırakıp bırakmayacağına yönelik. Şu anda iktidarı bırakmayacağı ağır basıyor. Bu durumda bekçilerin konumu, kaybolan silahlar Türkiye’de çok tartışılıyor. Bugün için Türkiye bir iç savaşa hazır duruma gelmiş konumda.