Samsun’da Büyük Atatürk’ün Ulusal Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak için ayak bastığı noktaya konulan anıt ne yazık ki, alçak ve hain eller tarafından yıkılmak istenmiştir. Menfur eylemi gerçekleştirmek için anıtın ayaklarına bir halat bağlanarak, bir araçla çekilerek yıkılmak istenmiştir.

Yıkılmak istenen anıt, Samsun’un sembolü olduğu gibi bağımsızlığımızın, Ulusal Kurtuluş Savaşımızın da sembolü haline gelmiş bir onur anıtıdır. Bu nedenle, Ata’mızın 19 Mayıs 1919 tarihinde Ulusal Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak için kente ayak bastığı noktaya konulmuştur.

Bu cüretkar ve alçak saldırı, Büyük Atatürk’ün anıtına değil, Türkiye Cumhuriyeti’ne, Türk Milleti’ne ve ulusal bağımsızlığımıza yapılmıştır. Ne yazık ki bu ve benzeri saldırılar son dönemde çok sık yapılmaktadır. Atatürk ve silah arkadaşlarının adına bile tahammül edilmemektedir. Atatürk adının meydanlardan, caddelerden, salonlardan nasıl kaldırıldığını görüyor ve milletçe ibretle izliyoruz. Bugün yaşadığımız bütün bu sorunların temelinde Atatürk’ün temsil ettiği tüm değerlere açıkça açılan savaş yatmaktadır.

Samsun’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk Anıtı’na yapılan hain ve alçak saldırıyı nefretle kınıyoruz. Ata’mıza devrim ve ilkelerine, laik, demokratik Cumhuriyetimize sonsuza dek sahip çıkacağız.

 

Azmi Kerman

ADD Eskişehir Şube Başkanı