Beşiktaş Belediyesi’nin koordinasyonunda AFAD, İBB İtfaiye Daire Başkanlığı, İBB AKOM, İMOB, İZEV, TAP, Dağ Arama Kurtarma ekibi ve Köpekli Arama Kurtarma Derneği gibi STK’lar iş birliğiyle gerçekleştirilen tatbikat Akat Mahallesi Zeytinoğlu Caddesi’nde bulunan boşaltılmış iki binada gerçekleştirildi.  İki gün boyunca süren tatbikatta arama kurtarma ekipleri ve yerel gönüllüler, alanlarda kurtarma istasyonları kurarak afetzedelere ulaştılar.

Tatbikatta iki binanın yanında hazır bulunan ekipler önce birinci istasyonun yer aldığı yangın tatbikatını gerçekleştirdi. Ardından çeşitli yöntemlerle kazazede kurtarma çalışmalarında bulundu. enkaz alanında deprem sonrası oluşabilecek ikincil afetlerde doğal gaz patlaması sonrası oluşan yangın İstanbul İtfaiyesi tarafından söndürüldü. Afetzedeler, kurtarma ekipleri tarafından arınma işlemleri sonrası hastaneye sevk edildi.

“AKREDİTE SONRASI YAPILAN İLK TATBİKAT”

Tatbikat hakkında bilgi veren Beşiktaş Belediyesi Kentsel Dönüşümden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mimar Oylum Işık;

 “Bu tatbikatın bizim açımızdan başka önemi de Beşiktaş Belediyesi Arama ve Kurtarma Gönüllüleri’nin akredite olmasının ardından ilk defa yaptıkları tatbikat çalışması olmasıdır. Salı günü de bununla ilgili düzenlenen törende belgelerimizi alacağız. Koordinasyonlu şekilde bu çalışmayı gerçekleştirmek de çok önemli. Burada bunu başardık” şeklinde konuştu.