Küçükçekmece Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 84. yıl dönümünde farklı noktalarda düzenlenen etkinliklerle andı. Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, 10 Kasım mesajında, "84 yıldır her gün eğitimle, kültürle, sanatla, bilimle, teknolojiyle Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü görüyor, onunla yaşıyoruz. Yolundan hiç ayrılmayacağız. Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı, sevgi ve özlemle anıyorum" ifadelerine yer verdi. 

84 yıldır tüm Türkiye’de bir dakikalığına hayatın durduğu ve Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat olan 09:05’te Küçükçekmece ilçe protokolü ve yüzlerce vatandaş Ata’ya saygı duruşu için Halkalı Atatürk Anıtı tören alanında bir araya geldi. Törene, Küçükçekmece Kaymakamı Turan Bedirhanoğlu, Garnizon Komutanı Muhabere Yarbay Hakan Yakın ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi ile beraberindeki ilçe protokolü katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından anıta çelenk sunuldu.

Öğrencilerin performansı duygulandırdı

Tören sonrası Küçükçekmece Kaymakamlığı, Küçükçekmece Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde, 10 Kasım Atatürk'ü Anma programı gerçekleştirildi. İlçe protokolünün yanı sıra çok sayıda vatandaşın da katıldığı törende Atakent Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı barkovizyon ve dinletisi, tiyatro gösterimi ile oratoryo gösterisi izleyenleri duygulandırdı.

Atatürk Haftası kapsamında; Küçükçekmece Belediyesi tarafından bilime ilgiyi artırmak, öğrencileri teşvik etmek ve desteklemek amacıyla ilçe genelinde düzenlenen ödüllü yarışma “Ata’ya Özlem Konulu Şiir Okuma Yarışması”nın kazananlarına ödülleri ilçe protokolü tarafından takdim edildi.

 Atatürk'ün en sevdiği şarkılar söylendi

Etkinlikler, Rumeli Türk Müziği Topluluğu’nun Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde verdiği ‘’Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar 10 Kasım Atatürk'ü Anma Konseri'' ile son buldu. Konserde Atatürk'ün en sevdiği şarkılar seslendirilirken vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı.