TC kimlik numaranızı ezberleme şeklinizin zeka türünü belirlediğini biliyor muydunuz? 11 rakamlı kimlik numaranızı ezberleme kombinasyonunuz sizin zeka türünüzü açıklıyor. İşte kimlik numarasını ezberleme şekline göre zeka türleri...

Herkesin kimlik numarasını ezberleme tarzı farklıdır. Bazıları üçer üçer, bazıları ikişerli üçerli ve bazılarıda teker teker ezberliyor. Peki, siz T.C kimlik numaranızı nasıl ezberlediniz?  İşte kimlik numarasını ezberleme şekline göre zeka türleri...

İşte kimlik numarasını ezberleme şekline göre zeka türleri...


4+4+3

Kimlik numarasını 4+4+3 şeklinde ezberleyenler; genelde sorgulayıcı bir yapıya sahip olurlar. Her olayın bir nedeni olduğuna inanır ve sebep sonuç ilişkisini sıklıkla kurar. Durağan gelişen hiçbir olayı sevmezler, daha heyecanlı ve dinamik yaşarlar.


4+3+2+2

Kimlik numarasını 4+3+2+2 şeklinde ezberleyenler, genellikle sosyal alanlardaki zekası yüksek olurlar. Bu kişiler, yetenekli, adeta geleceği görebilen öngörülü kişilerdir. El attıkları işlerde başarılı olmaları yüksektir.


3+2+2+2+2

Kimlik numarasını, 3+2+2+2+2 şeklinde ezberleyenler, sosyal ve müzikal zekaya sahip olurlar. Asosyal değiller ve iletişimleri kuvvetlidir. Enerjileri tahmin edilemeyecek kadar yüksektir. Liderlik vasıfları kuvvetli olur. İletişimleri etkileyici, ikna kabiliyetleri yüksektir.

 

3+3+2+3

Kimlik numarasını 3+3+2+3 şeklinde ezberleyenler, hem analitik zekanın hem de sosyal zekası bir aradadır. Analitik düşünme konusunda başarılı olan bu kişilerin matematiği kuvvetlidir. Sağlam sorgulardan başarılı sonuçlar çıkarırlar


3+3+3+2

Kimlik numarasını 3+3+3+2 şeklinde ezberleyenler, dilbilimsel zekası güçlü ve müzikal zekaya yatkın olurlar. Kalıpları, ritimleri ve sesleri anlamada iyidirler.

 


2+2+2+2+3

Kimlik numarasını 2+2+2+2+3 şeklinde ezberleyenler, analitik zekaya sahip olurlar. Strateji oyunlarında iyidir. Doğru ve hızlı karar verirler. Grafik ve istatistik okuma yetenekleri gelişmiştir. En karmaşık mantıksal örüntüleri bile kolayca çözebilirler.

 


2+2+2+2+2+1

Kimlik numarasını 2+2+2+2+2+1 şeklinde ezberleyenler, dil ve matematik zekası yüksek olur. Sözcükleri ve dili kullanma becerileri iyidir. Sunum yapma, bir tartışmayı yönetme, yazı yazma gibi konularda oldukça başarılıdırlar.