UYNA
Uzay için yeni nesil alaşımlar üretilmeye çalışılacak. Türkiye uzay, havacılık ve savunma sanayii için yeni nesil malzeme geliştirme kabiliyeti kazanacak.


gMETAL
Katı haldeki parçacıkların akışkan içindeki dinamiğine yerçekimsiz ortamın etkisi araştırılacak. Uzay araçlarının itki sistemlerinin verimliliğinin artması sağlanacak.

UzMAn
Zorlu koşullara adapte olabilen mikroalgler yerçekimsiz koşullarda test edilecek. Uzay görevleri için yaşam destek sistemi geliştirilecek.

EXTREMOPHYTE
Ekstrem halofit olan Schrenkiella Parvula`nın tuz stresine verdiği yanıtlar uzay ortamında araştırılacak.

METABOLOM
Uzay koşullarının insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri araştırılacak. Elde edilen bilgiler bu etkilerin azaltılmasında ve Dünya’daki hastalıklar için yeni tedaviler geliştirilmesinde kullanılacak.


MİYELOİD
Uzay görevinde radyasyona maruz kalmanın kanser için öncül lezyonlar olan periferik kandaki miyeloid-kökenli baskılayıcı hücrelere etkisi incelenecek.


MESSAGE
Yerçekimsiz ortamdan etkilenen henüz işlevi keşfedilememiş genler tespit edilecek ve uzay görevlerinde, bağışıklık hücrelerinden hangilerinin direkt etkilendiği belirlenecek.


ALGALSPACE
Antarktik ve ılıman bölge mikroalglerinin uzayda büyüme verileri karşılaştırılacak ve literatürde ilk kez kutup alglerinin uzayda kullanıldığı bir çalışma yapılacak.


CRISPR – GEM
Modern gen düzenleme tekniklerinden CRISPR`ın mikro yerçekimi ortamda bitkiler üzerindeki etkileri araştırılacak. Uzun süreli uzay görevleri için sürdürülebilir bir sistem sağlanacak.

PRANET
Propolisin mikro yerçekimi ortamındaki bakteriler üzerindeki etkisi araştırılacak ve anti bakteriyel etkisi test edilecek.

VOKALKORD
Uzay’da yaşamla oluşan hayati tepkimelerin ses teli kaynaklı değişimler ile tespiti ve yerçekimsiz ortamın sebep olduğu rahatsızlıkların ses frekansları ile tanımlanması amaçlanıyor.


OKSİJEN SATURASYONU
Yapay zeka desteği ile verilen havanın oksijen seviyesini hesaplayarak düşük yer çekiminin sebep olduğu farklılık ve rahatsızlıklar tanımlanacak.

MİYOKA
Yapılacak deney ile mikro yerçekiminin kurşunsuz lehimleme sürecine etkileri raporlanacak.