Teknoloji hızla gelişmeye devam ediyor ancak bu gelişme, insanlar için iyi mi olacak yoksa kötü mü olacak. Hemen hemen herkesin merak ettiği soru bu. 

Bilim camiasında son yaşanan gelişme de bir hayli ürkütücü oldu. Dünya için aslında kıyamet gelişmesi olan bir gelişme yaşandı. Dünyadaki birçok insanı ürküten robotların çocukları olmaya başladığı ifade edildi. En iyi olanlar hayatta kalacak, bu şekilde müthiş bir robot nesli geliştirilecek. tv100'den Esra Öz'ün haberi... 

HEDEF GERÇEK DÜNYAYA GEÇİŞ 

 
Simülasyon ortamında robotların çocuğu oluyor. En  iyi olanlar hayatta kalıyor. Bilim insanları simülasyon ortamından gerçek dünyaya geçiş için çalışıyor. Geleceğin robotlarının bu araştırmayla daha da güçlü olması hedefleniyor.  

ANNE VE BABA ROBOTTAN YENİ BİR DNA PARÇASI 

Konu hakkınbda değerlendirmede bulunan Prof.Dr. A.E. Eiben, "İki robotun DNA'sı çaprazlanabilir, yeniden birleştirilebilir, böylece her iki ebeveynin özelliklerini karıştıran yeni bir DNA parçası elde ederiz" ifadelerini kullandı.  

KÖTÜ TASARIMLAR SAF DIŞI BIRAKILIYOR

 
Bu işlemin adı “evrimsel robotik deneyi”… Rastgele oluşturulmuş robot tasarımları popülasyonuyla başlıyor. Kötü performans gösteren tasarımlar atılıyor. Daha iyileri ise gerçek hayata bir adım daha yaklaşıyor.