Koronavirüs salgını nedeniyle yüz yüze eğitim tartışmaları sürerken, Diyanete bağlı Kuran kursları koronavirüs tedbirlerinden azade tutuldu. Manisa’nın Akhisar ilçesinde Zeytinliova Hafızlık Merkezi isimli kursta yüz yüze eğitimler başladı.


Cumhuriyet’ten Muhammed Özmen’in haberine göre; 30 metrekarelik mescitlerde 30 öğrenci fiziksel mesafe kuralı hiçe sayılarak eğitim görüyor. Öte yandan yatılı kurs binasına alınan öğrencilere de koronavirüs testi yapılmadı.

Sağlık Müdürlüğünün haberi var, Kaymakamlığın haberi yok

Akhisar Müftüsü ise kontenjanın yarıya düşülerek eğitime başlandığını ve derslerin başlamasının Manisa İl Sağlık Müdürlüğünün bilgisi dahlinde olduğunu savundu.

Akhisar Kaymakamı ise kursun açılmasından kendi haberinin olmadığını belirterek, kendisinin de başında bulunduğu Akhisar İlçe Hıfzıssıhha Kurulunun bu yönde bir kararının da bulunmadığını vurguladı.

Akhisar en çok vaka görülen yerlerden biri

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakıroğlu ise kursun açılmasına tepki gösterdi. Bakıroğlu, “Bakanlık bir sınıfta 14 kişinin bulunabileceğini söylerken burada 30 öğrenci 30 metrekarede bulunuyor. Bu durum ülkenin gerçekleriyle örtüşmemektedir” diye konuştu.


Manisa’nın Akhisar ilçesinin salgının başlangıcından bu yana en çok vaka görülen yerlerden biri olduğunu hatırlatan Bakıroğlu şöyle devam etti: Türkiye’nin her yerinde vaka sayıları artıyor, sistemin tıkanma noktasına geldiğinden bahsediliyor. Salgında neredeyse başladığımız noktaya geldik. Manisa’da da durum böyle; 65 yaş üstü vatandaşlar için kısıtlamalar getirildi, yeni tedbirler uygulanıyor. Hal böyleyken bu kursun açılmasına karar vermek akıllara zarardır. Pandemi döneminde bu koşullarda eğitim vermek insan hayatıyla oynamaktır. Bu yanlıştan mutlaka dönülmesi lazım.

Manisa Tabip Odası: Toplum sağlığı açısından büyük risk

Kursun açılmasının yasal bir zemininin bulunmadığını vurgulayan Manisa Tabip Odası Başkanı Şuhut Duran, o koşullarda verilecek eğitimin risk oluşturacağını kaydetti. Duran, kursta pandemi koşullarına uygun bir ortam oluşturulmadığını vurgulayarak “Hiçbir onay almadan böyle bir kursun açılmasını doğru bulmuyoruz. Denetimin sağlık müdürlüğünde olması gerekiyor. Sonuçta burada çocuk yaşta öğrenciler bulunuyor, oto kontrolü sağlayacak durumda değiller. Bu koşullarda eğitim verilmesi çocukların sağlığı ve toplum sağlığı açısından büyük risk yaratacaktır” diye konuştu.