İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne hava saldırıları düzenledi. İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada ise Gazze'ye düzenlenen hava saldırılarında Filistin İslami Cihad Hareketi'ne ait hedeflerin vurulduğu ileri sürüldü. Açıklamada, İslami Cihad’ın askeri kanadı Kudüs Seriyyelerine ait yer altındaki bazı roket mevzilerinin hedef alındığı kaydedildi.

Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahya'da bir binaya düzenlenen saldırı sonucu bölgeden toz dumanları yükseldi.Filistinli tutuklu Hıdır Adnan'ın, İsrail'in "idari tutukluluk" uygulamasıyla yargılama olmaksızın cezaevinde tutulmasına karşı sürdürdüğü 87 günlük açlık grevinden sonra 2 Mayıs'ta hayatını kaybetmesiyle bölgede gerilim tırmanmıştı.

Gazze'de bazı konutların zarar gördüğü belirtilirken, Filistinli grupların açıklamasında "Savaşımız devam ediyor, bedeli ne olursa olsun şehitlerimizin kanılarını yerde bırakmayacağız" denildi. Gazze'den İsrail yönüne roketler atılmış, İsrail ordusu da Gazze'ye havadan saldırmıştı. Bölgedeki gerilim 24 saatin ardından ateşkesle sonuçlanmıştı. 

İsrail ordusu 9 Mayıs Salı günü sabaha karşı İslami Cihad Hareketi'nin yönetici kadrosunu hedef aldığını savunarak abluka altındaki Gazze'ye saldırı başlatmıştı. İsrail saldırılarında şimdiye kadar 6'sı çocuk 3'ü kadın olmak üzere 33 Filistinli hayatını kaybederken, 32'si çocuk 17'si kadın 93 Filistinli de yaralandı.
İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda öldürülenler arasında İslami Cihad'ın yönetici kadrosundan 6 isim de yer aldı. Filistinli gruplar ise bu saldırılara Gazze'den İsrail tarafına binden fazla roket ve havan mermisi atarak karşılık veriyor.