Ocak ayında uygulanacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısı bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başkanlığında gerçekleştirecek.

Bakan Bilgin, Türk-İş Başkanı Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol'u saat 14.00'da ağırlayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile bir araya geldi. Zirvede Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ve asgari ücretle ilgili gelişmeler masaya yatırıldığı kaydedildi ancak resmi bir açıklama yapılmadı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, asgari ücretle ilgili açıklamasında 'şu ifadeleri kullandı: İşçilerimiz, Türkiye'nin emekçileri şundan emin olsunlar, onları enflasyona ezdirmeyeceğiz. Enflasyonun tahribatından koruyacak bir düzenlemeyi geçen sene yapmaya çalıştık, yüzde 50 zam vererek. O yetmedi hemen onun üzerine aritmetik olarak yüzde 80'in üzerinde, kümülatif olarak yüzde 94 küsur zam verdik ama enflasyonun tahribatı devam ediyor. Dolayısıyla bunu dikkate alan bir düzenleme yapacağız.

Mayıs ayında enflasyon yıllık bazda yüzde 85,51 olarak gerçekleşti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) rakamları asgari ücrete yeni zam beklentisi güçlendirdi. Uzmanlar yıl sonunda oluşacak enflasyon farkının üzerine eklenecek payla zam oranlarının yüzde 30 ila yüzde 40 arasında olmasını bekliyor.